Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '14

 
Kategori
Üniversiteler
 

Cumhuriyet Üniversitesi Otoımotiv Kulübü üyelerinin sorularına cevabımız

Cumhuriyet Üniversitesi Otoımotiv Kulübü üyelerinin sorularına cevabımız
 

Umut Akkaya ile..


CUMHURİYET ÜNİVEERSİTESİ  TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OTOMOTİV KULÜBÜ ÜYELERİNİN SORULARINA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR

8.Mayıs.2014 tarihinde  Sivas Cumhuriyet Üniveresitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Kulübü Başkan yardımcısı Umut Akkaya’nın daveti ile  bir konuşma yapmış, Öğrencilerin sorularını cevaplamıştım.Buradan da bir defa daha soruları cevaplayarak gençlerin okumasını sağlayalım dedim.

SORU- Engellilerin  tarafikten beklentileri veya  otomobillerde görmek istedikleri özellikler neler? (Cem Gün)

CEVAP- Engelliler sürücülerin kurallara uymasını ve  otomobillerin  de engellilerin yaşamlarını  kolaylaştıracak şekilde  dizayn edilmesini  beklerler.

SORU- İş görüşmelerinde  karşımızdaki insanı etkilemek için  vucüd dilimizi naısl  olmalıdır. Heyecanımızı naısl  yenmeliyiz?(Emre Gödek)

CEVAP- İş görüşmelerinde  karşınızdaki insanlar sizlerin doğal ve samimi olmasını ve insanlar ile rahatça dürüst bir  iletişim kurduğunuzu   görmek isterler. Bundan sonra mesleki bilginizi ve hayatta insan ilişkilerinizde ne kadar başarılı olacağınıza  bakarak  karar verirler genelde.

SORU- İyi bir beyne sahip olmak için yapılması gereken   pratikler nelerdir? (Furkan Akarslan)

CEVAP- İyi bir beyne sahip olmak için bolca beyini geliştirme konusunda kitaplar okumak ve insanlar ile olumlu yapıcı ve   gelişime dayalı sohbetler etmek insanın iyi  bir beyne sahip olmasını sağlar. Bununla beraber  yıkıcı ve olumsuz düşünen  insanlardan uzak durmak her zaman bizlerin faydasına olur.

SORU- Hayallere ulaşmak gerekir mi? İnsanları ayakta tutan hedefleri midir?  Hayalleri midir? (Engin Yaman)

CEVAP- Hayal kurmak beyni geliştirir ama sadece hayal kurarak  hedeflere ulaşmak da mümkün olmuyor tabii ki. Hayallarimizi   hedeflere dönüştürdükten sonra da hemen harekete geçerek insanlarla  güzel diyaloglar kurarak ve mesleğimizin inceliklerini    de öğrenerek , her geçen gün daha iyiye gitmek   konsuunda çaba harcamalıyız.

SORU- İş görüşmelerinde nelere dikkat edilmelidir?  İnsanları neye göre değerlendirmek  gerekir? (Muhammed Emin OKÇU)

CEVAP- Daha öncede söylediğimiz gibi iş görüşmelerinde samimi ve dürüst olmak ve  insanlar ile ilişkilerimizde samimi olacağımızı ve dürüst ve yapıcı olacağımızı  karşımızdaki  insana hissettirmek lazım. Karşımızdaki  insnaın samimi, dürüst ve sözünde duran   aynı zamanda  yapıcı olmasına dikkat etmek her zmaan  insana artı değer katar.

SORU-İşe alımlarda engelli kişilere öncelikler sağlanıyor mu?  Sağlanıyorsa ne gibi özellikler sağlanmıştır? (Hamid Demirtaş)

CEVAP-İşe alımlarda   engellilere özel ve kamuda kontenjan var. Ve işvereenin yükünü hafifletmek için de engellilerin sgk pirimlerinin bir kısmını   devletrin ödemesi ve  engelli çalıştıranlara   kolaylıklar sağlanması var. Bunun yanında engelliler maddi şeylerden çok  daha anlayışlı ve sevgfi dolu insna ile çalışmak ister.

SORU- Öğrenmede ezberin avantaj ve dezavantajları neler? (Ömer ALGÜL)

Cevap- Hızla öğrenilen bir şley hızla unutulur. Bundan dolayı da   yavasş yavas sindirerek, dersi derste dinleyerek  öğrenmek ie kolay kolay unutulmaz ve  tekrar etmek de  öğrenilenlerin hafızada kalınmasını sağlar.

SORU- Hedeflerimizi  neye göre seçmeliyiz?

CEVAP- Bu insandan insana değişse de, başarılı bir iş yaşamı, mutlu bir aile ve vatana ve millete faydalı yapıcı ve güçlü sosyal ilişkiler kuran insan olarak hedef belirlememiz bize  artı değer katar sanırım.

SORU- Engellileri topluma kazandırmak için   ne gibi çalışmalar yapılabilir? (Yasin şahin) 

CEVAP- Engellileri, seviyormuş gibi yapmak yerine  gerçek manada sevmek ve  onlara hayatlarını kolaylaştırmak için neler yapabileceğimizi sormak ve ona göre hareket etmek ve onları küçümsemeden davranmak her zmaan  insana artı değer katar.Kısaca sadece engellilere değil tüm topluma ailemize ve iş arkadaşlarımıza karşı samimi olmak bizlere artı değer katar ve mutlu olmamızı  sağlar.

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..