Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
İzmir
 

Cumhuriyet Valisi gibi davran!

Cumhuriyet Valisi gibi davran!
 

Şanlıurfa Valisi Yusuf Savaşcan’ “ın geçen yıl Suriye gezisinde çektirdikleri fotoğraf, basında yayımlandı. Resimde Valinin eşi, kara çarşaflara bürülü olarak görülüyor.

Vali Bey kızmış bu fotoğraflara. İşine son verdiği Basın müdürünün marifetiymiş bunları yaymak. Ve dava açacakmış. Bir türbe ziyaretinde ortama uymak için çarşaflara bürünmüş karısı. Vali: ‘Hazreti Alinin kızı Hazreti Zeynep’i ziyaret ettiklerinde bu resim çekildi. Özeldir. Orada Türbe ziyaretlerinde kadınlar çarşaf giyer’demiş. İşte, manşetteki resmi görüyorsunuz. Bir vali, karısını, kara çarşaflara büründüremez!

Bir Cumhuriyet Valisi, içte ve dışta bizleri tam olarak temsil edebilmek için, çok dikkat sarf etmesi gerekmez mi? Fotoğrafın özeli mi olurmuş? Kızını mı evlendiriyor? Çocuğunu mu sünnet ettiriyor? Bir özel günün özel töreninde mi çekildi bu fotoğraf? Hayır.Bir türbe ziyaretinde çekildi. Bunun neresi özel olur? Neresi mahkemelik olur?

Hem o vali, Suriye’ye giderken İçişleri Bakanlığımdan izin aldı mı? Aldıysa, hangi görevle gitti?İçişleri kendisine, Türbeleri de ziyaret et dedi mi? Demediyse görev yeri olarak hangi sebep ve saikle bu seyahatin iznini aldı? Şimdi bu kara çarşaflı resim ortaya çıktığına göre vali hakkında Devletin temsili zımmında bu aykırılığın hesabı sorulacak mı?Sorulmayacaksa, hangi mülahazalar öne sürülmüş olacak acaba? Bizce sorulmayacak. Tilkiye sormuşlar, ‘tavuk kebabı yer misin?’ diye o da, ‘Güldüreceğimi getiriyorsunuz’ demiş, işte hesap, bu hesaptır.

Ben bir vatandaşım. Yobazlıklara karşıyım. Benim, senin, onun, bunun tarikatı, Türkiye Cumhuriyetinde olamaz! En büyük teminatımız, Atamızın bizlere verdiği teminattır.Yobazlıklara geçit yok bu memlekette. ‘Yobazlıklara rastladın mı, karşı çık’ denmiştir bizlere. İşte ben, bunu yapıyorum bu sütunlarda.

Suriye’deki Türbe ziyaretinde atmosfere mi uyulmak isteniyor? O halde yapılacak tek şey, başa bir örtü iliştirivermek. Hepsi bu. Kara çarşaflara bürünmek de nesi oluyor?Başa kondurulacak bir örtü ile, yörenin dikkat nazarları okşanmış olurdu. Gaye bu ise. Ki o olmalıdır.

Bir Vali, bir herhangi bir resmi görevli, dış ülkelerde Türkiye Cumhuriyetini doğru dürüst temsil etmelidir. Bir Vali, Cumhuriyete Vali’si gibi davranmalıdır.

Atayı andığımız şu günde bu kara çarşaflı örnek hiç iyi olmamıştır. Valiyi, İçişleri Bakanlığına şikayet ediyoruz.

Bu sayın Vali, görevle Afrika’nın LULU kabilesinin davetlisi olarak gitseydi şayet, oranın Kabile Reisi, bu Türk misafirlerinin soyunarak ateşin başına çömelmelerini ve çubuklarla tütün içilmesinin adetten olduğunu söyleseydi n’apacaklardı bu Türkiyeli misafirler? Bunun cevabını da, Sayın İçişleri Bakanından bekliyorum!

İşte o ka!

Ört ki, ölem !

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..