Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet yürüyüşü

Cumhuriyet yürüyüşü
 

Bugün bende Cumhuriyet yürüyüşünde olmalıydım. Hele o coşku ve duyarlılığı görünce bunu düşünen bir çok insandan biriyim herhalde. İçimde günlerce buna katılmak, bu duyarlılığı gösterme inancı vardı aslında. Ancak hafta sonu çalışıyor olmam da etkili olmuştu bunda. Her şeye rağmen gidenleri, bu duyarlılığı içinde hissedenleri saygıyla selamlıyorum. Bir çok değeri kaybetmiş, yılgınlığa sürüklenmiş halkın uyanışını gördüm orada. Ne mutlu. Yıllar önce onurluca emperyalist güçlere karşı verilen savaşta bağımsızlığını kazanan bu halk elbetteki bugün farklı yöntemlerle bağımsızlığı elinden alınmaya çalışılırken dikilecektir düşmanın karşısına. İşte bu yürekliliği gördüm. Gurur duydum. Bunu çok iyi bir şekilde görmesini de isterim herkesin. Oyunun bir parçası olmamak gerekli, bizden başka bizim bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü isteyebilecek kimse olamaz. Bunu istemek veya beklemek de yanlıştır.

Yol bellidir. Çağdaş bireyleri olan, bilimsel düşünceye sahip, laik ve demokratik cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Atamızın gösterdiği yolda bütün inancımızla yürümektir. İnsanların emeklerinin ve inançlarının sömürülmediği bir ortam da dünyaya karşı ezgin değil, başı dik durmalıyız. Binlerce şehit verme pahasına "Çanakkale Geçilmez " sözünün anlamını iyi kavramalıyız. Çanakkaleyi geçemeyenlerin farklı taktiklerle Ankara' yı idare etmeye kalkışmalarına dur demeliyiz. Çünkü bu ülke bizim. Yani üzerinde şu veya bu etnik kökenden gelen bizlerin. Kurtuluş savaşını omuz omuza verenlerin. Bugün aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan ve bölmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakma zamanıdır. Ülkeye ve rejime sahip çıkma zamanıdır. Bugün Cumhuriyete sahip çıkan halkın gücünü görme zamanıdır.

Ne mutlu bugün Ankara' da sesini duyuran, ülkesine sahip çıkma duyarlılığını gösteren yüzbinlerce yürekli insanlara. Sizlere en içten saygılarımı, sevgilerimi gönderiyorum.

 
Toplam blog
: 34
: 1035
Kayıt tarihi
: 03.11.06
 
 

Uzun yıllardan beri Kocaeli'nde dershanede öğretmenlik yapmaktayım. Marmara Üniversitesi Kimya Öğrtm..