Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Cumhuriyet

Cumhuriyet
 

FLORYA ATATÜRK KÖŞKÜ


Üç şeyin cevabını her gün sorarak uyumalı insan. Bugün kendim için ne yaptım. Ailem için ne yaptım. İnsanlık için ne yaptım.

 

Kişi kendisini sürekli geliştirmeli, eğitmeli ve geleceğe hazırlamalı. Bunu yaparken de aklını, enerjisini ve vicdanının sesini dinleyerek yol almalıdır. Gerçeğin peşinde yapılan bu yolculuğun temeli de ayna da gördüğü yarattığı eserden gurur duyabilecek durumda olabilmesidir. Bu insanın kendisi için ne yaptığı sorusunu her gün kendisine sorarak ulaşılabilecek zor ama başarılması gerekli bir insanlık öyküsüdür.

 

Bu bireysel gibi görünse kendinize her gün sorduğunuz sorular aslında sizin aileniz ne yapıp yapmadığınızı da ortaya koyan müthiş bir özeleştiriyi de sağlar. Ailenize karşı yapmanız gerekenleri yerine getirerek aslında vicdanınıza kulak vermiş olursunuz bir anlamda . Hayat sizi ailenizle çevreleyen bir bütündür. Bu toplumsal yaşamında ilk adımıdır aslında. Bir nevi laboratuvar gibidir. Burada sağlanan tecrübeler ile büyüyen laboratuvar ortamları,sizi ailenizden okula doğru götürürken yıllar itibariyle iş ev evlilik gibi yeni açılımlar ile aslında büyük bir aile resmini de yaşamaya başlarsınız. Ve bu anlamda soluk aldığınız yerdir aileniz. Bu kimi zaman yatağınız olur kimi zaman ülkeniz. Ama bu sizin ailenizdir ve aslında sizde bunu gururla yaşadığınız ölçüde mutlusunuzdur.

 

Ve artık vicdanınıza doğru tefekkür içinde her gece yaptığınız yolculukta bunların bir bütünü olarak özeti karşınızdadır artık. İnsanlık için bugün ne yaptınız. Bunun en güzel yoludur “yurtta barış dünyada barış”ve  bu ancak bilginin peşinde yapılan çalışmalarla sağlanabilecek “Cumhuriyet Yoludur” ... O yüzden insanlığa yapılacak en güzel şeydir bilginin peşinde koşmak... Gerçeğin  ne olduğunun sorgulanmasında özgür beyinlerin ahlak ve etik içinde vicdanın sesini haykırması ile mümkündür ... 

 

İşte Cumhuriyet budur, o yüzden haykırmıştır “Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” diye Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet.... Kutlu olsun bu yoldaki emek veren tüm insanların çabası. Kutlu olsun 29 Ekim Cımhuriyet Bayramımız....

 
Toplam blog
: 16
: 57
Kayıt tarihi
: 13.11.17
 
 

Ankara'da yaşayan Ürgüp kökenli bir ailenin yazmayı seven bir ferdiyim. 27 yıl finans sektöründe ..