Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Cumhuriyet

Cumhuriyet

Sevgili Okuyucularım: 29 Ekim 1923 tarihi Cumhuriyetimizin kuruluş günü. O nedenle milletimiz için yılın 365 günü içerisinde manevi yönü en ağır basan, en güzel gün ve yıl.

Hele de günümüz şartlarında komşu ülkelerdeki savaş, terör ve göç olaylarını göz önünde bulundurduğumuzda Modern Cumhuriyetimizi kuran ve bizlere bağımsız, özgür, eşit, adaletli bir ülkeyi armağan veren başta Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının, Anadolu ve Trakya Halkının zihinlerimiz ve kalplerimizdeki büyük değerini çok daha fazla anlıyoruz. Dolayısıyla dünyanın da içerisinden geçtiği bugünün zorlu şartlarında gerek ülkemiz içerisinde gerek Ortadoğu coğrafyası ve uluslararası ilişkiler düzleminde siyasal, sosyal, ekonomik koşulların önümüze getirip koydukları milletçe birlik ve beraberlik ruhunu çok daha fazla geliştirerek ve kardeşçe yaşamanın önemini bizlere güçlü bir biçimde hatırlatmakta. O yüzden Cumhuriyetimizi daha fazla önemsemeli, laik, sosyal, demokratik Cumhuriyet devlet şeklinin bizlere neler kattığını daha da iyi anlamalıyız.

Kurtuluş Savaşından zaferle çıkan milletimiz için Atatürk ve silah arkadaşlarının Cumhuriyet rejimi dışında yönelebilecekleri başkaca diktatörlük rejimleri vardı. Nitekim 1920’li yılların siyasal ortamında Batı Avrupa’da bile diktatörlük rejimleriyle yönetilen devletler bulunmaktaydı. Örneğin krallık devlet biçimi yönetim şeklimiz olabilirdi.

Halk Osmanlı döneminin yanlış politikaları sebebi ile yoksul düşmüş, cahil ve niteliksiz kalmıştı. Bütün bu olumsuz durumlara rağmen Dahi Devlet Adamımız Büyük Atatürk, üstün bir gayret ve çaba göstererek sadece Cumhuriyetimizi ilan etmemiş ancak Türkiye’mizde Cumhuriyet rejiminin yerleşmesi, kökleşmesi, gelişmesi için ömrünün sonuna kadar çalışmış ve bu yolda politikalar üretmiştir.

Gerçekten modern ve insanca yaşamanın gereklerini yerine getirmemizi olanaklı kılan Cumhuriyet rejimimize her yıl olduğu gibi bu yılda ve ileride de gönülden saygılarımızı sunmayı sürdüreceğiz.

Her tür yobazlık, gericilik ile ve de 15 Temmuz 2016’da içimizdeki hainler ve emperyalist düşman devletlerin birlikte tezgahladıkları fetö terör örgütü ve diğer karanlık terör örgütleri ile mücadelede de milletçe dimdik ayakta olarak, feraset sahibi ve uyanık olmayı onurlu ve büyük bir milletin şerefli evlatları olarak sürdüreceğiz.

Özet: Yukarıda önemini yazdığım kutlu sebeplerle hem Atatürk’e, hem de Atatürk’ün silah ve çalışma arkadaşlarına Cumhuriyet Bayramı'mızda bir kez daha gönülden saygı, hürmet ve şükranlarımızı sunuyor, Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıldönümünde bir defa daha dosta, düşmana ülkemizi ve Cumhuriyetimizi ne kadar çok sevdiğimizi gösteriyoruz. Cumhuriyet hepimizin. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet…

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..