Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyetimizin 85. yılı kutlamalarında manzara-i umumiye

Cumhuriyetimizin 85. yılı kutlamalarında manzara-i umumiye
 

“Cumhurbaşkanı, askerlerin “türban” hassasiyeti nedeniyle gündüz saatlerinde devlet erkânına eşsiz, akşam ise eşli resepsiyon düzenledi.

Gül’ün akşam verdiği ikinci resepsiyonda ise “türban şov”u yaşandı. Resepsiyonda, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan’ın da aralarında bulunduğu toplam 18 türbanlı dikkat çekti.

Gül’ün akşam saatlerinde verdiği resepsiyonun dışında, Genelkurmay Başkanı Başbuğ' da bir ilki gerçekleştirerek Merkez Orduevi’nde 29 Ekim Resepsiyonu verdi. Merkez Orduevi’ndeki resepsiyona kuvvet komutanları ile Ankara Garnizonu’na bağlı subay ve astsubaylar davet edildi. Resepsiyona komutanların eşleriyle katılmaları dikkat çekti.

AYVALIK’ta Hüsnü Uğural Stadı’nda etkinlikler gerçekleştirildi. Binlerce yurttaşın katıldığı törende, Ata’yı Anma Kros Yarışması’nda dereceye girenlere ödül vermek için Garnizon Komutanı Albay Gürsel Işık çağrıldı. Türbanıyla kürsüye çıkan imam hatipli Nuriye Memiş (18) adlı kızı gören Işık, “Bu ne rezalet?” diyerek ödülü vermeden yerine döndü. Tribünler alkışlarla olayı protesto etti. Türbanlı kızın, yarışmada başının açık olduğu öğrenildi. Kaymakam görevliler hakkında soruşturma açılacağını kaydetti.

TRABZON’un Akçaabat ilçesindeki törenlere Merkez İlköğretim Okulu’ndan öğretmenler N.A, N.K. ve F.T. okul ve Fatih Stadyumu’ndaki törenlere türbanlarıyla katıldı.

ISPARTA Valiliği’nin düzenlediği yürüyüşün programında “kamu kuruluşlarının ve kamu yararına çalışan derneklerin geçiş törenine katılabilecekleri” ifadesinin yer almasına karşın, valilik Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi üyelerinin yürüyüşe katılmalarına izin vermedi.

KIRKLARELİ Valiliği de Kırklareli ADD’nin Cumhuriyet yürüyüşü düzenlemesine izin vermedi. Ancak ADD’nin “izinsiz” olarak düzenlediği etkinliğe katılan yaklaşık 2 bin kişi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak ellerinde Türk bayraklarıyla Karaumur ve İstasyon caddelerini geçerek festival alanına geldi. ADD Kırklareli Şube Başkanı Emine Turhan, “Bu ülkenin aydınlık insanları, özgür yurttaşları, cumhuriyetçileri, devrimcileri var oldukça, Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti de sonsuza kadar var olacak” dedi.

TEKİRDAĞ’daki törenlere imam hatip lisesi kız öğrencileri katılmadı. Tekirdağ Milli Eğitim İl Müdürü Üner Dilek, konuyla ilgili bilgisi olmadığını belirtti. Okul yönetiminin askeri yetkililerin türbanlı öğrencilere tepki göstermesinden çekinerek 100 kız öğrenciyi törene getirmediği ileri sürüldü.

TURGUTLU’da 50. Yıl Alanı’nda gerçekleştirilen kutlamalar sırasında, çevredeki yüksek apartmanların çatı katlarından havaya paraşütlü Türk bayrakları bırakıldı. Yurttaşlar, bazı bayrakların parçalanmış olmasına tepki gösterirken Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan “Bunda bir art niyet yok” dedi.

AMASYA’da özel bir kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, törenlere katılmayarak türbanlarıyla tribünlerde oturdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hiçbir DTP’li belediye başkanı ise Cumhuriyet’in 85. yıl kutlamalarına katılmadı. (Basından)”

Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür kuşaklar isterken; biz, devletin okullarında, tarikat, cemaat yurtlarında, tüm eğitim ve güvenlik yöneticilerinin, öğrenci velilerinin gözleri önünde, çocuklarımızın kötü niyetli yobaz sürülerince, koşullanmış cumhuriyet ve demokrasi düşmanı militanlar olarak yetiştirilmelerini sadece izleyecek miyiz?

İzlemeye devam edeceksek, yukarıda sıralanan örneklerde olduğu gibi karşı devrim cumhuriyetimizin 86. yılında daha fazla mesafe almış olmayacak mı?

Türk geçliği; Ata’sının emanetine, bağımsızlık ve cumhuriyetimize sahip çıkma kararlılığını her fırsatta göstermeli, gerektiğinde bu görevini kayıtsız, koşulsuz yerine getirmelidir.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..