Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmak için dilekçe

En Üst Derecede İlgili Makama,

Bir devletin, bir ulusun birlik ve beraberliğini temsil eden, ülkenin bağımsızlık sembolü, milletin varlığının göstergesi olan, kutsal değerlere sahip simgelerden biri de o ülkenin bayrağıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletinin simgesi olan ‘Türk Bayrağı’ da yasalarla belirlenmiş belli biçim ve ebatlardadır.

Yasalara göre bu nizami ölçülerin dışına çıkılması söz konusu olamaz. Kanuna göre bayrak üzerinde manevi değerleri zedeleyecek şekil ve biçim değişikliği yapılamaz ve bu şekilde değiştirilmiş biçimlerde bayrak kullanılamaz. Bunun dışında bayrağın örtü olarak, kilim şeklinde ayak basılan yerlerde veya elbise ve üniforma olarak kullanılması da yasaktır. Eşya üzerinde bayrak şekli verilemez. Hiçbir siyasi parti, dernek, vakıf veya yasa ve tüzüklerde belirtilenlerin dışındaki kurum ve kuruluşlar ‘Türk Bayrağı’nı amblem, logo, flama, sembol ve benzerlerinin ön ve arka yüzlerinde fon olarak kullanamaz. Türk bayrağına sözle veya herhangi bir şekilde hareketle saygısızlıkta bulunulamaz.

Maalesef günümüzde Türkiye Cumhuriyeti’ nin temel değerlerini yıpratmak isteyen bazı odakların, diğer bir çok değerlerde olduğu gibi ‘Türk Bayrağı’ kavramını da zedelemeye çalıştığını yaşayarak görmekteyiz.

Konuya birkaç örnekle açıklık getirmek gerekirse ;

Son günlerde özellikle Güney Doğu Bölgemizde yapılan toplantı ve yürüyüşlerde bayrağımıza yapılan saygısızlıkları medyada hep beraber izlemekteyiz. Umarım saygısızlığı yapan bu kişilere Türk Adaleti gereken cevabı ve cezayı verecektir.

Ancak benim burada asıl dikkat çekmek istediğim konu daha başka; Günümüzde Türk Liralarının üzerinde kullanılan ‘ay ve yıldız olan resim’ e dikkat edilirse, bunun ‘Türk Bayrağı’ olmadığı kolaylıkla fark edilecektir. Bayrak dalgalanıyor olsa bile yıldız, hilalin bir ucuna kaymaz. Bu bayrağın şeklinde yapılmış bir değişiklik gibi görünmektedir.

Türk Liralarının üzerinde yer alan bu resim ‘Türk Bayrağı’ nı çağrıştırmakla beraber esas olarak bazı TV kanallarında, bazı gazetelerde ve dışarıdan desteklenen bazı tarikat olarak nitelendirebileceğimiz yapıların amblemi ve logosu olarak kullanılmaktadır.

Türk Bayrağını anımsatmakla birlikte bana göre bu resim, halkın gözünde ‘Türk Bayrağı’ kavramını zayıflatan bir subliminal hipnoz uygulamasıdır.

Bu resmin bir an önce Türk Lirasının üzerinden kaldırılmasını ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine uygun düşen nizami ölçülerdeki Türk Bayrağı resminin konması için gereğine arz ederim.

Yurdaer KILIÇ

 
Toplam blog
: 106
: 597
Kayıt tarihi
: 13.02.09
 
 

1953 Denizli doğumlu, evli ve iki çocuk babası. Doktor dişhekimi, şimdiye kadar yayınlanmış yedi ..