Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyetin 1000 müderrisi!

Cumhuriyetin 1000 müderrisi!
 

İslamcı gazetelerde, türbanla ilgili düzenlemelere destek çıkarak "yasağa karşı özgürlük platformu" düzenleyen başta Prof. Eser Karakaş ve 1000 müderrisin (öğretim üyesi) isim listesi yayınlanmaktadır.

Hürriyet Gazetesinin bir köşe yazısında; listenin başında TBMM'nin dörtte üçünün türban lehinde oy verecek olmasını demokratik bulan ama ÜAK' ın (Üniversitelerarası Kurul) türban alehinde oy birliği ile karar almasını antidemokratik bulan Prof. Karakaş var deniyor!

İslamcı basınla bu müderrisler cephenin ön safında cihat yapıyorlar: " İslama savaş açtılar!" ; "Azgın azınlığı telaş sardı!" yaygaraları yapılıyor.

YÖK üyeliği için önerilen Prof. Celal Şengör'le ilgili kararın YÖK başkanı tarafından 15 gün geçmesine rağmen Köşk'e sunulmamasına tepki gösteremiyorlar...

27 Üniversitede sayıları 90.000'i bulan öğretim üyelerinin ancak 1000 küsüruna imza attırabilen özgürlükçü bay Karakaş ile demokrat müderrislerin bu konudaki düşüncelerini de almak isterdik doğrusu.

Cumhurbaşkanı sayın Gül'ün, bir terör örgütüne üyelikten hüküm giymiş bir mahkumu Adalet Bakanlığından gelen teklifi değerlendirerek yetkisi dahilinde affettiği haberi İslamcı basında hiç yer almadı, siz gördünüz mü?

Göremezsınız çünkü çifte standart uygulamakta kimse ellerine su dökemez. Hatırlarsınız, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e aynı türdeki bir karar için ne kadar yüklenmişlerdi. Sayın Sezer'in suçluları koruduğunu dahi ima eden bu kesim, yere göğe koyamadığı sayın Gül için bir satır dahi yazmadılar.

CHP Genel Başkanı Sayın Baykal, Anayasal düzeni ihlal etmenin de bedeli vardır. Laikliğe karşı işbirliği geliştiriliyor ve bu süreç topluma dayatılıyor. Bu tarihi süreç artık meydan okuma aşamasına gelmiştir, diyor. Başta özgürlükçü sayın Karakaş ve değerli müderrisler siz ne diyorsunuz?

Ve bu müderrisler demokrasi ve özgürlük adına türbanı savunuyorlarmış! Peki bu müderrisler bilmezler mi ki "kimse türbanlılar okumasın" demiyor ki! Neyi kime karşı savunuyorsunuz?

Emekli Subaylar Derneğinin MHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk koymasına Sayın Bahçeli'nin tepkisinde ise AKP' ye koltuk değneği olmasının sıkıntısı yatıyor ve diyor ki; Onlar görevde iken Ülkücü gençliği kayırdılar mı ki biz de onların taleplerini değerlendirelim!!!

Hasadın mübarek olsun sayın Bahçeli. Ama unutmayın ki hasadı harman sahibi kaldırır...

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..