Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '09

 
Kategori
Haber
 

Cumhuriyetin yankıları tükenmedi halâ

Cumhuriyetin yankıları tükenmedi halâ
 

Cumhuriyet konseri, büyük yankılar yaptı. Halk konser salonuna sığmadı. Ayakta kalanlar çoğunluktayd


Karşıyaka’da verilen “ Cumhuriyet Konseri” halâ daha konuşuluyor. İzmir’in bu gözde ve atak semti K. Yaka, sahnelediği coşkuyla, dillerden ve gönüllerden düşmüyor.

Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, şef Mihriban Sayın yönetiminde harika bir konser verdi. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen konser Ziya Gökalp Kültür

Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bülent Çarşıbaşı’nın sunduğu konser Yıldırım Gürses’in bestelediği “Türk Çocuğunun şarkısı” isimli eserin koro tarafından okunmasıyla başladı. Şarkı okunurken, sahneye gelen 2 genç solist ve ellerinden tuttukları 2 küçük çocuk, Türk bayrağı açtı. Bu görüntü izleyicilerce coşkuyla alkışlandı.

Konserde salon tamamen doldu ve bazı seyirciler konseri ayakta izledi

.

Konserin birinci bölümünde Acemkürdi ve hicaz makamından eserler seslendirildi.

Eserler arasında Teoman Alpay, Arif Sami Toker, Muzaffer İlkar gibi usta bestecilerin yazdığı parçalar yer aldı. Ayrıca Özdemir Erdoğan’ın bestelediği “İkinci Bahar” şarkısı da büyük bir keyifle dinlenildi.

Konserin ikinci bölümünde ise Kürdilihicazkar ve nihavent makamdan eserler seslendirildi.

Bu bölümde de; Avni Anıl, Yusuf Nalkesen, Sadettin Öktenay ve Zekai Tunca gibi üstatların besteleri koro tarafından başarıyla icra edildi

.

Konserin ardından sahneye davet edilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediye meclis üyeleri Aysel Aksoy, Aslı Çam Kınık ve Hüseyin Akbaş; koro şefi Mihriban Sayın’a, sunucu Bülent Çarşıbaşı’na ve koro üyelerine çiçek takdim etti.

Konsere emeği geçenlere teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, cumhuriyete, Atatürk’e ve ilkelerine her zaman sahip çıkacaklarını vurgulayarak; “Bugünkü konser de bu sahiplenmemizin bir simgesidir. Çağdaşlaşma bize cumhuriyetimizin sağladığı bir kazanımdır. Ve siz Karşıyakalılara sunduğumuz çağdaş sanatsal kültürel hizmetlerimiz her zaman devam edecek” dedi

Her şeye rağmen güzel bir konser organizasyonuna, K.Yaka Belediyessi imza atarken, bu güzellikler, halkımızı büyüled. Konserden çıkışta bunlar konuşulurken, bir kısım yurttaş da şöyle dediler “ Konser programına, Ata’mızın sevdiği şarkılar da alınsaydı, çok güzel olurdu,” denildi..

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..