Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '12

 
Kategori
Restoranlar
 

Cunda ve Midilli'den esintiler

Cunda ve Midilli'den esintiler
 

Cunda ve Midilli'den esintiler

Bay Nihat, Ege'nin Başkentteki temsilcisi. Burada kendinizi Cunda'da hissediyorsunuz. Zaten her şey Cunda, Midilli, Girit Adası gibi Egenin çeşitli yörelerinden getiriliyor.

Spor, sanat, siyaset ve iş dünyasının uğrak mekânları arasında yer alan ve 1978 yılında Ahmet Nihat Bekit tarafından Cunda adasında kurulan Bay Nihat, Filistin Sokak'ta yeni bir şube açtı.

Bir aile restoranı olan Bay Nihat'ta, garsonlardan, şeflere kadar herkes bu restoranda büyümüş. Restoranın içerisinde farklı bir hava var. Kendinizi Cunda'da hissediyorsunuz. Masaya oturduğunuzda ise eğer mönüden yemek seçmek isterseniz, işiniz zor, çünkü mönüde yer alan mezelerin adından ne yiyeceğinizi anlamak mümkün değil. Yüzlerce çeşit meze arasından hangisini seçerseniz seçin burada yediklerinizden alacağınız haz bir başka.

Kabakçiçeği, karadiken, handa fasulye...

Restoranın salon şefi Savaş İrlan, sizi hemen vitrine davet ediyor ve başlıyor anlatmaya. İşte yemeğin en güzel kısmı bu... Kabak Çiçeği Dolması, Köz patlıcanlı sarma karides, karadiken (deniz kestanesi), hanya fasulye,Midilli Karası,Hardal soslu Istakoz salatası, meşe odunu ile islendirilmiş karanfilli keçi peyniri, tarçın ile çeşnilenmiş fırında kefelaki peyniri, damla sakızı ile lezzetlendirilmiş sepet peyniri, balık köftesi, ahtopot köftesi, Ahtapot dolması, Zlatko,Rum Lakerdası, papalina balığı, şarap soslu ahtapot,Safran Soslu Subye Paça,Deniz Türlüsü vitrinde bulunan mezelerden sadece birkaçı...Ege'nin lezzetine doyum olmayan otları da vitrinde sizi karşılıyor. Hindiba, zohu, turp otu, sirgen, istifno, labada, rezene, akkız bunlardan sadece birkaçı... Balık pastırma, damla sakızlı ahtapot, akvadis (kum midyesi),Ada kekikli fener balığı kavurması, beğendi yatağında ahtapot restoranda en fazla aranan yiyecekler.

Kendi tariflerini sunuyorlar.

Ankara'daki restoranın işletme sahibi Hakan Bekit, müdürü ise Engin Salkım. Restoranda bulunan yemeklerin receteleri Hakan Bekit, şef aşçı Mehmet Güngör Çolak, aşçı Uğur Aksoy salon şefi Savaş Irlan’a ait. Damla sakızlı ahtapot da bunlardan biri...

Sakızlı tatlılar

Yemeğin sonunda tekrar vitrine doğru gidiyorsunuz. Tatlı çeşitlerinin arasından seçim yapmak oldukça zor geliyor hele bir de tatlıları seviyorsanız. Lor tatlısı, damla sakızlı muhallebi, fırın helva, ceviz tatlısı, vişne reçeli ve kavrulmuş fıstıkla sunulan taze lor, yera helvası, Ayvalığın ayva tatlısı... Bekit, lor peynirinin tatlıya çok yakıştığını anlatıyor ve lor peynirli tatlı çeşitlerinden denemeden restorandan ayrılmanızı tavsiye etmiyor.

Aile gibiyiz

Ankara'daki restoranın işletme sahibi Hakan Bekit, 1978 yılından beri Cunda'da hizmet verdiklerini belirterek, "Bay Nihat ailesinin bir üyesi olmadan Cunda'dan ayrılan yoktur. Bugüne kadar birçok ünlü ismi Cunda'da ağırladık. Türkiye’ nin her yerinden Cunda'da bulunan mekânımızın müdavimleri vardır. Yoğun talepler üzerine ilk açacağımız şube için tercihimizi Ankara’dan yana kullandık. Yeni şubemiz ile çeşitli nedenlerden dolayı Cunda'ya gelemeyen müdavimlerimize sevdikleri lezzetleri getirdik. Hatta ürünlerimiz gibi çalışanlarımızı da Cunda'dan getirdik. Ankara'da Bay Nihat'a geldiğinizde kendinizi Cunda'da hissedeceksiniz" dedi. Bay Nihat'ın meze çeşitleriyle ününe ün kattığını anlatan Bekit, "İddialıyız bizim meze çeşitlerimizi hiçbir yerde bulamazsınız diyor. Bay Nihat'ın senelerdir 7'den 70'e herkese hizmet vermesinin bir sırrı da müşteriye verdiği değerden ileri geliyor. Biz buraya gelen müşterilerimizi ailemizden biri olarak görüyoruz. O çerçevede de hizmet veriyoruz. Kapıda karşılıyor, kapıya kadar da yolcu ediyoruz" diye duygularını ifade ediyor ve ayrılıyoruz damağımızda kalan o enfes tatlarla…

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..