Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '07

 
Kategori
Sinema
 

Cüneyt’ in filmlerinin bizim için anlamı

Cüneyt’ in filmlerinin bizim için anlamı
 

Şimdi gençlerin ve çocukların komik bulduğu belki ciddiye almadıkları dalga geçtikleri Cüneyt ARKIN’ ın kahramanlık filmlerinin bizim için anlamı neydi? Sinema tekniği, oyunculuk açısından çeşitli eleştiriler yöneltilen filmler 70’lerin sonunda ve 80’li yılların başında benim ve benim kuşağımdaki birçok çocuk ve genç için çok anlamlıydılar.

Henüz daha He-Man gibi çizgi filmler piyasada yokken bizim en büyük kahramanımız Cüneyt ARKIN’ dı. Biliyorum bu yazıyı okurken dahi simdi çocukluk ve gençlik dönemlerini yaşamakta olan arkadaşlarımız gülümsüyorlardır. Ama inanın öyleydi.

Sinema salonlarının yaygın olduğu o dönemlerde biz de çoğu genç ve çocuklar gibi hafta sonlarımızın büyük bir kısmını sinema salonlarında film izlemekte geçiriyorduk. İzlediğimiz filmlerin büyük çoğunluğu da Cüneyt’in tarihi filmlerinden oluşmaktaydı.

Her filmin sonunda kahramanımız düşmanları tepelerdi ve biz bundan büyük bir mutluluk duyar ve kahramanımızı bu başarısından dolayı mutlaka alkışlardık. Alkış sesleri artık filmin bittiğinin işaretiydi.

Tarihle aramızdaki bağın kurulmasında mutlaka izlediğimiz o filmlerin büyük etkisi vardı. O kahramanlıklar bizi büyülüyordu ve sahnede izlemekten de büyük zevk alıyorduk. Sinema salonundan çıktıktan sonra da Cüneyt’in yaptığı hareketleri yapmaya çalışıyorduk.

O yıllar, tek kanallı siyah beyaz TRT1 yayınının bile akşam 16-17’de başlayıp gece 23-24’de sona erdiği yıllardı. Daha sonra sinemaların yerini video oynatan salonlar aldı. Bir süre daha Türk filmleri izlenmeye devam etti.

Biraz nostalji yapıp duygulandım ve o günleri sizlerle paylaşmak istedim.

 
Toplam blog
: 53
: 2753
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Eğitimciyim. Evli ve Hüseyin Kürşat ve Mehmet Çağrı adında iki oğlum var. Bilgisayar ve psikoloji..