Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Cuntanın bir kişilik bozukluğu olarak dirilişi

Nerdeyse yüzyılı darbelerle şenlendirdiler, bir de Kürtlerle dalga geçerler” iki kaşık birbirine değse halaya dururlar, yasta,  eylemde, protestoda zılgıtlar çekip halay çekerler” diye Kürtlerde halay bir kültür neticesidir ya sizin cunta fanteziniz nerden gelmektedir? Ha! Evet, demokrasi getirmek içindi değil mi, yıllarca zindanlarda çürüyenler, infaz edilenler,  idam edilenler..

Her darbenin sonunda 50 yıl gerileyen, ekonomisi, inançları, yaşamı altüst olan bu ülkenin vatandaşları olarak hiç de demokratikleşmiş hissetmediler, hissetmedik nedense.

Vatan- Millet -Sakarya diye sokaklara dökülüyorsunuz, işinize gelmeyince vatanı, bağımsızlığı tehdit edercesine sözde dış güçlere şikayete kalkıyorsunuz, siz halkın iradesini ortaya koyacağına ya inanmıyorsunuz ya da halkın iradesinden korkuyorsunuz başka bir seçenek daha var siz bu halkın iradesine saygı duymuyorsunuz.

Atatürk’ten kalan parti, sizin elinizde yoğrula yoğrula madrabazların partisine dönüştü. Birkaç yıl öncesine kadar belirli bir kesimin, solculuk çatısı altında sığındığı, az da olsa karizması olan bir partiydi. Peki ya şimdi?! Medya maymunlarının elinde oyuncak olmuş durumda, medyayı da geçtim ananas cumhuriyetiyle ittifak yaptınız. Siz ki beyaz Türkler, elit şahsiyetler, aydın zihniyetlersiniz; yobaz, hain, aşırı dincilikle suçladıklarınızla işbirliği yaptınız. Örgütlemeler yapıp  geriye kalan bir avuç sempatizanınızı gezide orada burada sokağa döktünüz, masum insanların, küçücük çocukların ölümüne sebep oldunuz. Eğer amaç gerçekten bir haksızlığa karşı tepki ortaya koymaksa, güneyde doğuda her gün yeni bahanelerle öldürülenlere neden sessiz kaldınız? Dürüst değilsiniz amacınız hak savunuculuğu da değil.

Siz bu halkı salak mı sandınız yoksa kendinizi mi çok zeki sandınız?! Ben size söyleyeyim,  bence halk sizi  çok çok iyi inceleyip analiz etti ve siz zafere koştuğunuzu sandığınız saatlerde hep beraber size bir yerlerinin kenarıyla güldüler.

 Zaten varılan netice bu durumun en açık ifadesidir, siz hala saygısızlığa pervasızlığa devam ediyorsunuz. Yahu şunu anlamadınız mı,  bu halk kendisine yapılan hakareti, aşağılamayı,aptal yerine konulmayı suratınıza okkalı bir tokatla indirdi.  Demokrasiden yana oy kullandı, oyununuza gelmedi . Halk için bu süreçte söz konusu haklı -haksız, o parti -bu parti değildi.

Onlar, bu ülkenin göz göre göre kaosa sürüklenmesin, cuntanın yeniden dirilmesine seyirci kalmayacaklarını çok net gösterdiler. Siz reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek ucuzluğunuzu, hafifliğinizi ortaya koydunuz, bu halk sizi kendisine saygı duymanız noktasında çok net uyardı siz hala neyin peşindesiniz.

 
Toplam blog
: 18
: 66
Kayıt tarihi
: 20.02.14
 
 

2008 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan Mezun oldum. İşletme..