Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Cüppeli koro...

Cüppeli  koro...
 

Üniversite hocalığı, akedemisyenlik, dünyanın hemen her yerinde özgür düşünmeyi, evrensel değerleri savunmayı gerektirir.

Gelişmiş demokrasilerde, üniversite hocalarının savunacakları en son şey, "yasaklar" olur.

Özellikle de üniversite eğitimi üzerine getirilebilecek her türlü yasak, bilim adamı haysiyeti taşıyan her entellektüelin, sonuna kadar karşı duracağı bir şeydir.

Batı üniversitelerinin hiç birinde, kendisine öğrenci olarak gelmek isteyenleri engelleyici yasaklara destek veren, alkış tutan üniversite hocası olamaz. Bilgiye talip olanın kimliğine, kılığına, kıyafetine bakmaksızın.

Ama biz de olur.

Hem de koro halinde, yasağa alkış tutarlar..

Tıpkı bir sokak gösterisindeymiş gibi, sanki bir miting meydanındaymış gibi, koro halinde, "Türkiye laiktir, laik kalacak..!" sloganı atıyorlar.

Ne için..?

Bir kaç başörtülü kızın üniversite okuma hakkını elde etme çabasını engellemek için.

Yakıştı mı..!?

Evet, yakıştı..!

Yirmi birinci yüzyılın ilk çeyreğinde, üniversite kapılarında öğrenci kılık kıyafeti kontrolü yapan bu hocalara yakıştı gerçekten.

Bir çoğunun akademik kariyerlerini, ya yalan yanlış çevirilere, ya da bütünüyle "intihal" lere borçlu bu "bilim adamları" na yakıştı doğrusu..

Doğru dürüst bir bilimsel makale yayınlamaktan aciz, dünya üniversiteleri arasında ilk beş yüze bile girememiş bu üniversite hocalarına yakıştı ki hem de nasıl..!

Türkiye bu "koro" zihniyetinden kurtulmadıkça, ne bilimde, ne teknolojide, ne kültürde, ne felsefede bir adım yol alamaz...!

Alamıyor zaten..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..