Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Cüret edemememizin sebebi işlerin zorluğu değil, biz cüret edemediğimiz için işler zor

Cüret edemememizin sebebi işlerin zorluğu değil, biz cüret edemediğimiz için işler zor
 

Riski ve sorumluluğu üstlenmeyen insanlar başarılı olamıyorlar. Normal, tekdüze bir yaşam, size risksiz gibi gelebilir. Ancak değişmek ve gelişmek için riske girmek gerekir. Sakinlik, durgunluk, aslında potansiyel bir tehlikedir. Durağanlığa, tembelliğe, gelişememeye, yeniliklere ayak uyduramamaya neden olur. Değişmezseniz gelişme imkânınız olmaz.

İnsanlar ne istemediklerini biliyor, ama ne istediklerini tam olarak bilemiyor. Gerçekten hayattan ne istediğimize karar vermeli ve bu uğurda gereken çabayı göstermeliyiz. Doktor olmak istiyorsan, tıp fakültesini bitireceksin. Uzmanlık sınavlarını kazanacaksın, birçok araştırmaya katılacaksın, sürekli okuyarak kendini geliştireceksin. Bunları yapmayıp, oturduğun yerden doktor olamazsın.

Yurt dışında çalışmak ya da okumak istiyorsan, yabancı dil öğreneceksin. Bu iş için gereken kurs ücretini ödeme ve ders çalışma riskine gireceksin. Yabancı ülkelerin istediği şartları elde etmeye çalışacaksın. Yurt dışında okumak için gerekli sınavları kazanacaksın."Yapamam!" , demeyeceksin. Bunu istiyorsan, karşılığını yiğitçe vereceksin. Geceni gündüzüne katıp, bu uğurda ter döküp (belki de saç döküp), saç ağartıp, yılmadan, ilk yenilgilere karşı cesaretini ve hevesini kaybetmeden, yolunda dimdik ilerlemeye çalışacaksın. Yok, öyle şey! Hayat, oturduğumuz yerde bize fazla bir şey vermiyor."Armut piş, ağzıma düş!" , maalesef olmuyor. Thomas Edison, elektriği ararken, yaptığı yüzlerce deneyin başarısız sonuçlarında :"Bu gün de elektrik üretmeyen yeni bir yol keşfettik." , dermiş. Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin...

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..