Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Çürüyen dalı kesmezsen eğer...

Çürüyen dalı kesmezsen eğer...
 

Siyaset sahnesindeki figüranların bile yaptığı yanlışlar başrol oyuncularının üzerine etiketlenir. Bundan dolayı ana karakterler figüranları iyi yönetmeli, gerektiğinde sahnenin dışına itmeli.

Bu konuda sıkıntı yaşayan iki parti var Türkiye’de. Bunlardan birisi Ak Parti diğeri CHP. MHP’de Bahçeli ve Oktay Vural’dan başkası gündeme gelmek istemediğinden veya getirilmediğinden dolayı bu tür sıkıntıyla karşılaşmıyor. Bu olayda MHP’ye olumlu yönde etkiliyor. Fakat diğer partilerde durum farklı.

Öncelikle Ak Partiyi ele alalım. Ak Parti iktidarda olduğu için parti içerisinin dışında kamudaki olumsuzluklarında tek sorumlusu olarak görülüyor. Örnek vermek için çok uzaklara gitmeye gerek yok. Mesela askeriye:

Ağustos ayının başlarında Hakkari Çukurca’da teröristlerin yaptığı saldırıda 6 askerimiz 2'de korucumuz şehit düşmüştü. O saldırıda yaralanan bir askerse evine otobüsle ulaşmıştı. Bu yanlış olayın arkasından hiç bir işlem yapılmadı.

Ovacık Başsavcısı Murat Uzun lojman girişinde saldırıyla şehit edildi. Savcının koruma, silah istediği söylendi. Sen Hüseyin Aygün olayı ve PKK’nın içimize köstebek yerleştirme olayını inceleyen adamı korumayacaksında kimi koruyacaksın?

Hatay Dörtyol’da Ak Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu polislerimizi dizip haddi olmadan hesap sormaya kalkmıştı. Daha sonra genel merkeze çağrıldılar falan ama arkası gelmedi. Kim olursa olsun bunun cezası verilmeliydi.

CHP’ye gelecek olursak zaten genel başkanından ilçe başkanına kadar skandallarla dolu bir parti. Müslümanlığı kötüleyen onlarca haberleri çıktı. Türbanlı kadınları rahibeye benzeten de oldu, Peygamberle dalga geçende, çarşafa rozet takıp sonra çarşafı yırtan da. Ama bunların belki en büyüğü en son ki Hüseyin Aygün olayı. Hüseyin Aygün sözde kaçırılma olayından sonra kardeşlerim diye hitap ettiği teröristlerin bir hafta boyunca propagandasını yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Hüseyin Aygün’ün arkasında olduğunu açıklamıştı. Bu nasıl iş?

Her ne görevde olursa olsun partinin en alt katmanında yaşanan ayak kayması partinin üzerindekini yıkmasa bile sendeletir. Parti yöneticileri çürüyen dalı kesmeli yoksa ağacın kendisi çürüyebilir.

Mehmet Emin ÖZTÜRK

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..