Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Çuval eylemi

Çuval eylemi
 

-Okul, sınav gibi durumlar yüzünden inanılmaz aksayan bir yazıdır bu. Sürekli takipçilere bir özür borcum var bu yüzden.-
 
Değerli okurlar, bilindiği üzere 12 kasım günü Eminönü'nde bir grup Türk genci Amerikan askeri olduğunu öğrendikleri kişinin üzerine çuval geçirdiler. Bizim o sözde demokrat liboşlarımız bu durumdan acayip rahatsız olmuşlar. O gençleri eleştiriyorlar. Obama hazretleri kızmış falan.
 
***
 
Hatırlarsınız, 68 kuşağının hala efsane olan 6.Filo olayı vardır. Deniz Gezmiş ve arkadaşları emperyalist askerleri denize dökmeye giderken onları durdurmak isteyen bir kitle vardı hatta bu kitle ABD gemilerine karşı durup yani kıble olarak orayı konumlandırıp namaz kılmışlardı sahilde. Bu olayın gazete küpürü hala internette dolaşmaktadır. İnanmazsanız bakabilirsiniz.
 
Bugün bu çocuklara kızma sebebini anlamış değilim onlar Atatürk'ün onlara verdiği görevi yerine getiriyorlar. Ben de dahil hepimiz ''Gençliğe Hitabe'yi'' örnek alırız.
 
***
 
Benim anlamadığım husus ise, tatlı su hümanistlerinin bu olaya kızmasıdır. ''Adamlar ülkeye gezmek için gelmiş. Böyle saçma iş olmaz'' diyerek tepki koyuyorlar. Bu tatlı su hümanistleri, Irak'ta, Afganistan'da ölen masum çocuklara ses çıkarmamaktaydılar. Orada ölen sivillerde vardı neden o olaylara ses çıkarmadın ? O işgaller olduğu zaman yine bu çocuklar vardı. Diğer yandan, bu çocuklar ellerinde silah olmadan eylem yapıyorlar. Bunda yanlış olan ne var ? Bizim zavallılar adamların tatili burnundan gelmiş buna üzülüyorlar. ABD ve Orta Doğu'ya dair üzülebileceğiniz en az yüz madde sıralayabilirim sizin için.
 
***
 
ABD, Irak'ı işgal ederken senin askerlerini apar topar kaldırıp başına çuval geçirmediler mi ? O zaman sormuş muydun ne gerek var diye ? Kapitalizm'in her türlü nimetlerinden faydalanıyorsun diye burada memleket onurlarını çöpe atacak insanlar olduğunu zannetmesin kimse ! Bu olay tabi ki bir intikam olayı, bir misilleme olayı değildir. Olamaz da ! Fakat, kanla kazanılan bu ülkenin topraklarını ellerini kollarını sallaya sallaya kullanamaz hiç kimse. ABD askerinin başına çuval geçirme olayı da bu mesajı iletmek konusunda yapılan bir eylemdir.
 
***
 
Bugün Ulusalcıları eleştirip, Amerikan askerlerine toz kondurmayan, ''Amann rezil olduk adamlara'' diye ortalığı inletenler ise Hakkari'de sivil olan 3 askerimize kurşun sıkanlara toz kondurmayanlar. Bu internet solculuğu yapan Kürtçü faşistler içinde Türk geçen herşeye saldırıyorlar. Adamların bütün misyonu budur !
 
***
 
Lafı fazla uzatmadan...
 
Bu eylem sadece bir çeşit mesaj yollama eylemiydi ki yapılan açıklamalara baktığımız zaman eylemin amacına ulaştığını görebiliyoruz.
 
Bu eylem için siyaset bilimine girmeye gerek yok bu sebepten dolayı.
 
Ve bu çocukları izledikçe aklıma Nazım'ın o meşhur şiiri gelir...
 
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ..." 
 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..