Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '21

 
Kategori
Tarih
 

ÇUVALCI GENERAL ÖLDÜ

HABER

2003 yılında Kuzey Irak'ta  Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi emrini veren ABD'li general Raymond Odierno, 8 Ekim 2021'de öldü. 2001 ve 2004 yılları arasında Irak savaşında  Dördüncü Mekanize Piyade Tümeni'ni yöneten Odierno hakkında ABD Başkanı Joe Biden "O bizim ulusumuzu daha iyi, daha güçlü ve daha güvenli hale getirdi" açıklamasını yaptı.

2003 yılında Türk askerinin başına çuval geçirilmesi, ABD ile Türkiye arasında büyük gerilim yaratmıştı. O dönemde ABD ordusunun başında  general David Petraus bulunurken, emri veren kişinin Odierno olduğu ortaya çıkmıştı

                                                                                             Cumhuriyet, 11 Ekim 2021

O ANDA ÜSTÜNLÜK

2003 yılında ABD düşmanı değil müttefiki Türk askerinin kendi başına buyruk kararla başına çuval geçirten Odierno'nun Türk Amerikan ilişkilerine maliyeti nedir? Biden'ın yanılgın sanılgısı gibi midir? ABD Türkiye karşısında daha iyi, daha güçlü ve daha güvenli hale mi gelmiştir? Aksine ABD'yi Türkiye  karşısında daha kötü, daha güçsüz ve daha güvenilmez hale getirmiştir.

Bir deli bir taş atar, kırk akıllı çıkaramaz... Kırk Amerikan akıllısı bu taşı kırk yıl uğraşsa çıkaramaz.  Odierno ABD'ye zarar verirken; ABD'ye güvenmemek gerektiğinin kanıtını göstermiştir bütün Dünyaya. Odierno'nun bir kaç saatlik gururu, ABD'yi Türkiye karşısında yüzyıllarca etkisini sürdürecek zarara uğratmıştır. 

Oiderno'yu öven Biden da, onunla aynı duyguda ve düşüncede olduğunu kanıtlamıştır.

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..