Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '07

 
Kategori
Futbol
 

Dağ fare doğurdu, ligde yabancı sayısı 6 + 1 oldu

Dağ fare doğurdu, ligde yabancı sayısı  6 + 1 oldu
 

Futbol Federasyonu bu sezon 1. super ligde oynayacak yabancı sayısını açıkladı, ama dağ fare doğurdu. Daha önce 6 olan yabancı sayısına +1 ekleyerek 6 + 1 kuralı getirdi. Böylelikle yabancı sayısının artmasını bekleyen kulüpler birliğindeki takımlar ve Fenerbahçe açısından deyim yerinde ise “dağ fare doğurdu”.

Çoğu kulübün yabancı sayısını arttırmasını beklediği, Fenerbahçe’nin ise sınırsız olmasını beklediği karar maalesef, “ne şiş yansın ne kebap” cinsinden bir karar çıkması günlerdir buna yakın tahmin yapan otoriteleri yanıltmadı.

Avurpa da kulüpler AB üyesi futbolcular yabancı sayılmadığı için, avrupada başarılı olmak için takımlarla eşit şekilde rekabet edebilmelisin, ama bu kararla malesef böyle bir şansı yakalaması engllenmiş olmaktadır. Beşiktaş ve birkaç kulü ise 6 yabancı ile sınırlı kalmasını istemektedir.

Şimdi buradak iki şık ve aynı görüş için değişik kulüpler tarafında savunulmaktadır. Yabancı sayısı artarsa yerli genç yeteneklerin yetişmeyeceğini savunmakta, yerli futbolcuların maç oynamayacağını idda etmektedirler. Diğer idda ise serbest yabancı sayısı ile, avrupada haksız rekabetin önünü açmalı ve kaliteli yabancı ile birlikte rekabetin artacağını buda kalitenin yukarıya çekileceği, hem kaliteli yabancılar, kaliteyi arttıracağı yönünde.

Şimdi burada ilginç bir durum var, tamam Fenerbahçe avrupada başarılı olmak için yabancı ayısının artmasını istiyor, ya diger kulüpler birliği 1.liğ takımları neden istiyor diye düşündüğümüzde, onlarda kaliteli yerli futbolcuların fahiş fiyatlarda olmasından dolayı, kendi bütçelerine uygun kaliteli genç yabancılar alabileceklerini düşünmektedirler.

Milli Takım düzeyinde alt yapılar şu anda Avrupa standartlarında rekabet düzeyindeler, ama iş sadece milli takım bazında bitmiyor, esas olan kaliteli futbolcu yetiştirmek adına, amtörlerin alt yapılarının ve sahalarının iyleştirmesi esas amaç olmalıdır.Buna paralel olarak da diğer profesyonel liğlerin kalitesinin yükseltilmesi gerkmektedir.Buda alt yapıdan çok sayıda yetenekli futbolcu yetiştirilmesi ile olacaktır.

Özellikle sahalar konusunda İstanbul da suni çimler arttıkça, toprak ve çamur zeminden kurtuldukça futbolcuların top teknikleride o oranda artacaktır.Ama amatör alt yapılarında amatör çalıştırıcıların eğitimi bence çok yetersiz, doğru dürüst ve belli planlar çerçevesinde Futbol Federasyonunun ve Antranörler Derneğinin iş birliği ile yapılacak gerçek eğitimlerle(çünkü iki senede bir yapılan ve verimli olmayan seminerler hiçbir fayda getirmemektedir) belirlenecek bir sistem dahilindeki idman proğramını alt yapıda tüm ülkedeki amatör takımların alt yapılarına tavsiye edilmeli ve takımlar bölgesel bazda takip edilmelidir.

Bir dahaki yazımda da iyi bir alt yapının belli başlı özelliklerini anlatacağım..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..