Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '11

 
Kategori
Futbol
 

Dağ fare doğurdu

Dağ fare doğurdu
 

Mehmet Ali Aydınlar


Tüm Türkiye bugün Swissotel lobisinden çıkacak karar için kilitlenmişti ama çıkan sonuç “dağ fare doğurdu” sözünü hatırlatıyor bize. Herkes kesin bir sonuç bekliyordu Mehmet Ali Aydınlar’dan. İki tür senaryo vardı TFF’nin karşında. Ya çıkıp “Suçlanan kişilerin şike yaptığı belgeler ise kesindir. Adı geçen takımlar küme düşecek, adı geçen kişiler ise ömür boyu spordan men edilecek” demelerini bekliyorduk ya da “Suçlanan suçlarda kesin bir delil yoktur. Bundan dolayı kişiler hakkındaki kararı mahkeme verecektir ama kulüpler bundan ceza almayacaktır” demesini bekliyorduk. Ama Futbol Federasyonu pisliği halının altına süpürmekten başka bir şey yapmadı.  

Bu çıkan karardan en çok Fenerbahçelilerin rahatsız olduğunu tahmin etmemek zor değil. Ben bir Fenerbahçeliyim açık bir şekilde söylüyorum bu karar bir hezimet. Çünkü en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Mahkeme belki aylar hatta belki yıllar sürecek. Bu kadar uzun süre kararsızlık futbolumuzun üzerindeki kara bulutları her geçen gün artıracaktır.  

Mehmet Ali Aydınlar pek çok hukuki ifade kullanıp kararın çıkmamasına haklı sebep aradı. Mesela bunlardan birisi “Sanıkların kendilerini savunma hakkının olmaması ve yetersiz belge” peki sormazlar mı adama; “savunma hakkından dolayı karar vermeyecektin futbol kamuoyunu 21 gün niye beklenti içine soktun?”. Hukuk kuralları 21 gün önce savunma hakkı olmadığı halde karar açıklanır mı diyordu? Ya da belgelerin yetersiz olduğu 21 gün sonra mı anlaşıldı? Bunların cevabının verilmesi gerek. Futbol kamuoyu karar verilecek beklentisine sokulduktan sonra neden kaçamak bir basın toplantısı ile yetinildi.  

Yapılan iki saatlik toplantıdan sonra Mehmet Ali Aydınlar’ın kararı yüzünden okur gibi ezbere okuması da zaten göze çarpan bir ayrıntı. Bu ya Mehmet Ali Aydınlar çok büyük bir zekâya sahip ve iki saatlik toplantı içerisinde hem karar alındı, hem kaleme alındı hem de bunu ezberledi ya da karar çok önceden verilmişti de o toplantı dostlar alışverişte görsün diye yapıldı.  

Mehmet Emin ÖZTÜRK 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..