Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Dağ fare doğurur mu?

Dağ fare doğurur mu?
 

Google`dan aldim.


CHP Kurultayı toplanacakmış, kurultaylar önemlidir parti mensuplarına ve halka pozitif enerji vermek için. Ayrıca bu kurultayın Cumhuriyet kurultayı olacağı söyleniyor evet gerçektende Cumhuriyet kurultayı olabilir. Bunun için partinin genel başkanı Deniz Baykal başkanlık koltuğunu halkın tanıdığı ve güvendiği birine bırakırsa, CHP halka umut verip, hem Cumhuriyet Halk Partisinden umudu olmayanları, hem kararsızları, hemde AKP ye oy veripte elim kırılsın nereden oy verdim diyenleri. Yapilan ilk genel secimlerde CHP ye oy vermesini saglayarak, ulke genelinde buyuk bir oy patlamasi yaparak iktidari ele gecirebilir. Bu sekilde Cumhuriyet degerleri tekrar geri alinarak, halkin korkusu ve endisesi ortadan kaldirilmis olur. Ulke sinirlari icerisinde yasayan herkesin Turkiye`nin bir parcasi oldugu, etnik kokenleri nedeniyle kimsenin kimseye karsi ustunlugu olmadigi anlatilir. Ulkeyi bu duruma getirenler, ulkeyi babasinin ciftligi gibi yonetenler, kisa surede zengin yaratilmasina sebep olanlar, Bu duruma seyirci kalanlar, Yasalarin disinda hareket edenler, kendilerini yasalarin yerine koyanlar, layik olduklari yere gonderilirler. Halkta huzura kavusur.

Boyle bir durum olasimi diye sorarsaniz evet olasi, Deniz Baykal`da biliyor bu milletin onu sevmedigini, CHP nin basinda o bulundugu icin oyunu, CHP yerine baska partilere verdigini. Bunca yildir politika ile ugrasmasina ragmen butun parti baskanlari basbakan olurken sadece Deniz Baykal`in genel baskan oldugu halde basbakan olamamasinin bir anlami olmasi gerekir.

Ulkenin bu durumda olmasina Istanbul, Ankara gibi buyuksehir belediyelerinin yonetiminin yillardan beri Cumhuriyet rejimi karsiti zihniyetlerle yonetilirek halkin soyulmasina Deniz Baykal`in uzlasmaci olmayan tutumu ve diger parti baskanlarinca hizipci kisiligi neden olmustur. Onun sayesinde sol her defasinda bolunerek halki sol partilerden sogutmustur. Halbuki su icinde bulundugumuz durumda CHP nin umit kapisi olup butun ulkeye umut olmasi gerekirken, bunu basaramamasi Deniz Baykal`dan ve ona gobekten bagli olan, onu genel baskan koltugunda tutan delegelerden kaynaklanmaktadir. CHP partisine mensup birkac degerli milletvekilinin ellerinden geleni yapmalari takdire sayandir. Deniz Baykal basbakan olmak istese idi, ona gore hareket ederek ulkeyi karis karis dolasarak millete ulkenin sorunlarini anlatir halkla butunlesmeyi saglardi. Siyasilerin halkin yuzune bakacak yuzu kalmadi. Son gunlerde yasanan (tasvip etmedigim) siyasilere saldirilar halkin tepkisini anlatmaya yetiyordur herhalde.

Deniz Baykal hicbir zaman basbakan olamayacak bu boyle biline.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...