Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Dağ Filmleri Festivali 3 -9 Aralık Beyoğlu

Dağ Filmleri Festivali 3 -9 Aralık Beyoğlu
 

FİLMSAN Vakfı ve Doğa Aktiviteleri Grubu (DAG) Spor Kulübü işbirliği ile düzenlenen 3. Dağ Filmleri Festivali, 3–9 Aralık 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Beyoğlu Fransız Kültür Merkezi ve Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde ÜCRETSİZ olarak gösterimi yapılacak olan festivalde belgesel, kısa film ve kurmaca uzun metraj film gibi çeşitli kategorilerdeki filmler yer alıyor. “Aykut Turan Tasarım-Mimarlık-Dekorasyon “sponsorluğunda düzenlenen festivalde insanoğlunun doğa karşısında yaşadığı zor anlarını ve macera dolu hikayelerini anlatan 43’ü yerli, dokuzu yabancı toplam 52 film gösterime girecek.

Dağ ve Doğa filmleri yarışması ödülleri

Dağ Filmleri Festivali 03 Aralık 2007 pazartesi günü saat 19:00’da Fransız Kültür Merkezi’nde verilecek kokteyl ile kapılarını izleyicilerine açıyor. Açılış konuşmaları ile devam edecek törende Festival kapsamında bu yıl ilki gerçekleştirilen ulusal “Doğa Filmleri Yarışması”nda (DFY) dereceye giren filmlere ödülleri verilecek.

Festival dünya prömiyeri bir filmle açılıyor !

3. Dağ Filmleri Festivali açılış gecesi, Fransız Kültür Merkezi’ndeki ödül töreninin ardından, yönetmenliğini Lance Trumbull’un, seslendirmesini ise ünlü aktör Orlando Bloom’un yaptığı Everest : Barış İçin Tırmanış" isimli filmle devam edecek. Yapımı henüz yeni tamamlanan ve dünyada ilk defa Türkiye’de gösterilecek olan film; aralarında İsrail ve Filistinli dağcıların da bulunduğu dokuz kişilik tırmanış ekibin Everest Dağı’na yaptıkları zorlu çıkışı anlatıyor. Dünya prömiyerini İstanbul’da yapacak olan Everest: Barış İçin Tırmanış filmi festivalde mutlaka görülmesi gereken filmler arasında yer alıyor.

Dikkat çeken önemli iki film

"Klimanjaro" filmde dört engelli dağcının gösterdiği azim ve doğaya karşı verdikleri mücadeleyi hayretle izleyeceksiniz. Filmde, birbirinden farklı bedensel engelleri bulunan bu dört dağcının Afrika'nın en yüksek zirvesi olan "Klimanjaro"ya azimle tırmanışlarının hikayesi anlatılıyor. Festivalde gösterilecek olan yerli filmler arasında dikkat çeken yapım ise Fenerbahçe Spor Kulübünün “100. Yıl kutlamaları” kapsamında düzenlenen "FB bayrağı zirvelerde" adlı belgesel. Ünlü dağcımız Tunç Fındık'ın Mustafa Kalaycı ile birlikte altı ayrı zirveye yaptığı tırmanış hikayelerini anlatan belgesel, röportajlar eşliğinde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Etkinlikler

Festivalde aşağıdaki konularda söyleşi ve dia gösterileri gerçekleştirilecek. ERSİN ALOK : “Dağ ve Sanat” Dr. ALİ BİLGİNER : “Doğu Anadolu dağlarının yaban çiçekleri” TUNÇ FINDIK : “Yüksek irtifa dağcılığı” HAKAN ÖGE : “Magellan’ın izinde dünya turu” İSMET ÜLKER : ”Dağlarda 40 yıl”
Ayrıca; Sn.Bozkurt Ergör, Sn.Uçman Sungur ve Sn. Ali Bilginer’in yeni yayınlanacak kitapları okuyucularla buluşacak. Festivalin bölümleri

3. Dağ Filmleri Festivali’ndeki filmler “Ülkemizden”, “Dünyadan”, “Doğa, Çevre ve İnsan”, “Sinema Tarihinden”, “İz TV Belgesel Kuşağı”, “Keşif Ruhu” ve “Yarışma” isimli tema başlıkları altında izleyicilerin beğenisine sunulacak.


Bilgi için:
Murat YILMAZ - Festival Koordinatörü - 0544 376 01 05
www.dagfilmfest.org

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..