Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Dağdaki keçilerimizi bile koruyamadık!

Dağdaki keçilerimizi bile koruyamadık!
 

Adam adama kızınca ''çakal'' diyor. Çakalın bundan haberi yok. O yavrularını emziriyor ''-20 derecede''. Yaralarını yalıyor eşinin. İnsan insana kızınca ''köpek herif'' diyor. Köpeğin bundan haberi yok. İki gündür kuru ekmek bile vermemiş sahibi. O sahibinin evini bekliyor. Hava ayaz, buz, adamın k..ı donar. Bir kulübe bile yapmamış sahibi. Ama o karlar üstüne yatıp o evi bekliyor.

Bütün çizgi filmlerde hayvanlar. Bebeklerimize aldığımız oyuncaklar; tavşan, kedi, köpek, ayı. Bütün masallarda ormanda prenses ile gezen aslanlar, filler, kuşlar. Ama insan insan gibi durmuyor. Afrikada filleri, Kutuplarda fokları, Çinde kedi köpekleri öldürüyorda öldürüyor. Benim aklımda derisi yüzülmüş bir yavru fokun bakışları çivi gibi duruyor.

Haberi okuduysanız. Sövmüş olabilirsiniz orta yerinden insanın densizliğine. Amerikalı yetkililer başta olmak üzere yabancılar ; Dağ keçileri ve doğa hayvanlarını avlanmak ve öldürmek için Türkiye'ye gelmek istiyorlarmış. Devletlumda bu işten milyon dolar kazanmayı umuyormuş.

Bir onları gizlemiştik elin Amerikalısından. Dağlarda gözlerden uzak. Kar, kış tipi kimse gelmez. Gelmez derken. Meğer onlara bile göz koymuşlar. Bir gün sabah vakti. Yavrusuna yemek arayan anne geyik. Bakınırken gelen çıtırtılara. Bir Amerikalı ringo. Vuracak böğründen onu. Bizim yandaki şak şakçılarda. Alkışlar artık. Bir de gülerler deli deli.

Eğer para kazanmayı umuyorsan Devletlum. Git Yahya Demirel'in, Erol Aksoy'un, onun bunun İsviçre hesaplarını getir ülkene. Yarısını bulabilirsen 25 Milyar dolar eder. Hem kucağında yavrusuyla uyuyan geyikler, keçiler, kuşlar rahat eder. Hem de benim yüzüm kızarmaz hergün senin yaptıklarından.

Eğer bu topraklarda doğmuş kel bebeleri düşünüyorsan Devletlum. Hani sobası olmayan, kömürü olmayan, yalınayak sümüklü çocukların geleceğini düşünüyorsan. Üç otuza sattığın Telekomu, madenleri, arsaları geri al. Al ki içimiz ısınsın azıcık. Korkmayalım barbarlardan şafak vakti.

İnsanoğlu masalları, destanları, şiirleri yarattı. Tanrı , ilhamı koydu insanın içine de öyle yarattı insan. Dünyanın tadı yoktu, sevda azıcık tatlı bir mama. Onu da alveriyorlar elinden. Kuşları vuran, hayvanları öldüren, çocukları taciz eden şu dünya.

Masallar olmadan çekilmiyor kahrın.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..