Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Dağdaki son terörist bitene kadar daha kaç şehit vereceğiz?

Dağdaki son terörist bitene kadar daha kaç şehit vereceğiz?
 

Yeter artık yeni cami traşı yeter !

30 yıldır dağdaki son teröristi yok edeceğiz diye savaşıyoruz, nasıl bir “son terörist” miş ki bu bir türlü sonu gelmiyor, demek ki 30 yıldır yanlış yapmaya devam ediyoruz…

Üstelik şehitler vererek, anaları her gün ağlatma pahasına bu yanlışa devam ediyoruz. O dağda her kim ki terör yüzünden ölüyorsa hepsinin anaları ağlıyor, hepsi insan değil mi!...

Memleketin çok önemli kaynaklarını terörle mücadeleye heba ettik, bu kaynaklarla doğu ve güney doğu şimdiye kadar çoktan batı illeri seviyesine ulaşmış olurdu, işsizlik, eğitimsizlik, fakirlik kalmazdı.

Kürtçe eğitimi engelledik, dillerini bile çok gördük, Kürt çocuklar her gün “Ne Mutlu Türküm Diyene” dediler de ne oldu? Kimliklerini inkar ettik, asimile etmek için tarih boyunca olmadık katakulliler çevirdik, sürdük, yaktık, yıktık, isimleri değiştirdik, sonuç ne oldu? İşte 30 yıldır terör belasından kurtulamadık, bir yandan dünyaya fiyaka yaparken, diğer yandan böyle önemli bir iç sorunumuzu çözemeyerek, basiretsiz ve de beceriksiz bir Türkiye resmi çiziyoruz…yine şehitler, yine ağlayanlar, yine bayrağa sarılı tabutlar ve allah kahretsin ki bu son terörist bir türlü bitmiyor!

PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ilan ettik, tüm dünya da bunu kabul etti, hepimiz hatta Kürtlerin de çoğu bunu kabul etti. Taşaron hale geldiği, kim parayı verirse, kim silahı verirse ona hizmet ettiği bu kadar aşikarken, Kürtlerin bilmesi gereken konu, PKK’nın Kürt kimliğini savunmak gibi hiçbir ideolojisinin kalmadığıdır. PKK, Türkiye Kürtlerini temsil edemez, Kürtlerin kimlik ve özgürlük taleplerin sağlayamaz, Irak’ın kuzeyindeki Özerk Kürt Yönetiminden de ne PKK ya ne de Türkiye’deki Kürt Halkına bir fayda yoktur.

Peki, PKK bu kadar karışmışken, bu kadar sefilleşmişken halen nasıl oluyor da bu terör bitmiyor ya da nasıl biter? Neden bitmediğini belirlediğiniz zaman nasıl bitirilebileceğini de zaten belirlemiş olursunuz… Yeter ki ülkede adam gibi siyaset yapılsın, asker siyasete karışacağı yerde, siyaset askeri yönlendirsin ve terörle mücadelede desteklesin.

Terörle sadece askeri değil, siyasi mücadele ile başa çıkılır. Kürtler bu ülkenin gerçeğidir, kimlik sorunu vardır, topluma karışma sorunları vardır, ekonomik ve kültürel açıdan çözüm bekleyen pek çok problemleri vardır. Ama biz ne yapıyoruz, önce silaha davranıyoruz…Biz de aynen PKK nın yaptığı gibi çözümü dağda arıyoruz. Dağa çıkmanın çözüm getirmeyeceğini PKK anlamak istemiyor olabilir ama ya Türkiye Cumhuriyeti, nasıl olurda çözümü dağda aramaya bu kadar hevesli olabilir…var tabiki bir sürü nedenleri, siyasi rantlar, uçu açık hesaplar var tabi ki!

Öncelikle Kürt halkını, PKK’nın elinden kurtarmalıyız! Devlet, var ise eğer, Kürt halkına değer verdiğini ispatlamalıdır! Devlet, kendi içinde yer alan ve terörün bitmesini istemeyen odaklarla mücadele etmelidir.

Ekonomik, kültürel, sosyolojik önlemlere değinmiyorum…zaten bilinen konular.

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en ağır sorunuyla karşıya karşıyadır, dış politikadaki afilli cakalar, komşularla sıfır problem politikaları, bu ağır sorunun altında ezilmektedir. Devletin zirvesinde kimse bir birine güvenmiyor. Domakratik açılım da siyasi rant için harcandı.

Bu ülkede kim ki terörün sonlandırılması için demokratik açılımı ciddi olarak ele almaz, baltalar ya da siyasi çıkarlarına alet ederse, ben de diyorum ki o odaklar da en az PKK kadar katildir.

PKK, Kürt halkının temsilcisi değildir olamaz da peki ya Türkiye? Türkiye Kürt halkına sahip çıkmazsa sonuç ne olur? İşte terör böyle devam eder gider ve de terörün dayanıp geleceği noktayı düşünmek bile istemiyorum. Kürt Halkı’na sahip çıkmanın yolu siyasetten geçer, mecliste fiziken değil fiilen temsilinden geçer.

Cesur kararlar almayacaksanız, 30 yıldır terörü engelleyemeyecekseniz, popülizmle gününüzü geçirip, siyasi ve de askeri önlemleri bir arada cesaretle uygulayamayacaksanız, siz Türk ve Kürt Halkını, birbirine düşürmeye uğraşıyorsunuz demektir.

Dağdaki son terörist bitinceye kadarmış!

Yeter artık yeni cami traşı yeter…

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..