Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Daha fazla olmalıydı FB 3 GS 1

Daha fazla olmalıydı FB 3 GS 1
 

Derbi öncesi de Fenerbahçeli seyirciler maçın havasına girmeye çalışıyordu. KADIKÖY havasına giriyordu. Şarkılarla Türkülerle.....

Maç başladığında ise Fenerbahçe arka arkaya posizyonlar bulmağa başladı. Kazım topları havaya dikiyor. Galatasarayı rahatladıyordu. Lugano golü attı ama sayılmadı. Topu dışardan çıkartıp kalenin önüne attık ama biraz fazla dışardan çıkarmışız topu. Perşembe’nin gelişi hesabı . Wederson ortayı yaptı , Carlos topun üstünden atladı ve Alex topa dokunup golü attı.Alex ne zaman topu alsa Galatasaray korkuyor. Maç içinde bi şey yapmaz. İki pas atar takımını rahatlatır. İlk golümüz böyleydi.

Galatasaray atak yaparken topu aldığımızda , topa dan dun vuruyoruz; Halbuki Topu aldığımızda yerden paslarla gitsek Galatasarayı dağıtacaz. Fenerbahçe kendi işini zorlaştırıyor. Lugano çok hırslı oynuyor gene. Carlos bitmiş. Sanki Galatsaraya oynuyor. Bitmiş bir adamı da oynatmak doğru değil. Emre Steau maçında bana göre çok kötü oynamıştı. Şimdi ise eski takımına karşı oynayarak bir hırs kazanmasını bekliyordum ama bu maçta da vasatı geçemedi. Wederson ise elinden geleni yapıyordu. Cristian YOKLARI OYNUYOR. Selçuk nerdesin? Seni arıyor gözlerim. Yazık Selçuk’a. Bilica sarsak. Topuz ve Gökhan Gönül ise gönülden oynadılar. Alex gene götürüyor işi. Bu takıma Guiza’nın girmesi gerekir. Guiza gol kaçırıyor ama büyük maçlarda isim yapmış adamlar oynamalı Galatasaray ise Kadıköyde bi şeyler yapmağa çalışıyor ama ‘’ benim adım hıdır yapacağım budur ‘’ havasında. Baroş sakatlandı maçın başında. Moraller bozuldu. İlk yarıda zaten futbolcuların oyun karekterleri şekillenmişti.

İkinci yarıda Fenerbahçe tam saha pres uyguluyordu. Böyle presleri ilk yarıda da yapıp topları kapıyordu. Gene aldığı toplardan bir tanesinde Alexi araya kaçırdı Alex penaltı yaptırdı. Alex topun başına geçti ve golü attı. Goooooooooool Aleeeeeeex deeeeee Souzaaaaaaaaaa. De suozaaaaaa Aleeeeex. Farkı 2’ye çıkardık . Olan da bundan sonra oldu. Bu golden sonra Fenerbahçe döküldü. Fenerbahçe küçük bir çocuk gibi içine kapanıyor Galatasaray, sarı-Lacivertlilerin üstüne gidiyor. Fenerbahçe de açılıyım demiyor. Halbuki; çiçek gibi açılıp etrafa kendini yaysa tehlike üstüne tehlike yaratçak ama kapanmayı tercih ediyor. Galatasaray bir korner buldu . Karambolde Hakan Balta vurdu golü attı. Volkan , Galatasarayı ortak etti maça. Eh! be Volkan topu kontrol etsen , laubalilik etmesen adamları ortak etmeyeceksin. Durduk yerde yapılacak iş mi bu? Fenerbahçe yeminli. Hucum futbolunu tercih etmiyor. Galatasaray zaten arkada açık bırakıyor. Sen de yararlan. Gözlerim Selçuk’u aradı. Sen nerdesin? Seni harcıyorlar. Fenerbahçe direnmeye çalışıyor oyun yapısı yüzünden. Fenerbahçe Guiza girdi. İlk bombasını gerçekleştirdi ve golü kaçırdı. Neden bomba diyorum ? Onun alıştık gol kaçırmasına. Şakasına takılıyorum. Fener atsa Cimbom bitecek. Pimini çekemedik Galatasarayın. Neyse dakika 80’lere geldiğinde Galatasarayın umudu azalıyordu. O sırada Guiza 3’ü sıkıştırıyordu . Fenerbahçe rahatlıyor, Galatasaray kaderine gene teslim oluyordu. Bünyamin Gezer maçın düdüğünü çaldığında Fenerbahçeliler seviniyor. Bayram havasına giriyordu taraftarlar. Bünyamin Gezer takdir haklarını Galatasaraya kullanıyordu.

Galatasaray gene rutinleşmiş Fenerbahçe mağlubiyeti modundan kurtalamıyordu.

Alex çıkmamalıydı. Oyunda olsa daha farklı kazanırdık. Arda da çıkmamalıydı . O da hataydı. Rejkard Galatasarayı tanımaya çalışıyor. Rejkard bana göre buraya alışamadı. Daha da alışamayacak gibi. Alışana kadar da iş işten geçecek. Çok yabancı çünkü futbolculara. Daha geleli ne kadar oldu diyeceksiniz şimdi. Adamın ne olacağı bu dakikadan anlaşılır. Çok beklemeye gerek yok. Kazım goller atsa 4'lerdik gene ah! Kazım ahhhhhhhhh!!!!!!!

Akşam oldu penceremde
Yorgun rüzgar esiyor geçiyor renkler suskun
Bir mahsun mor menekşe
Ağlıyor mu ne

Gölgelerin kollarında
Hatıralar halka halka
Ben ona tutsak
Nerde nerde en son çizgi nerde
Nerde nerde çarem nerde

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..