Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '22

 
Kategori
Futbol
 

Daha İyi Olan Galatasaray’dı

Sezonun ilk büyük maçı olma özelliği taşıyan Trabzonspor – Galatasaray karşılaşmasında, rakibine göre daha iyi olan taraf Galatasaray’dı.

Trabzonspor, sakat futbolcularının eksikliğini oldukça hissetti. Kolay değil, ilk on birde direkt oynayan beş oyuncusundan yoksun çıktı sahaya bordo- mavililer. Genç kaleci Taha, kurtardığı iki net gol pozisyonuyla Uğurcan’ın yerini doldurdu. Ancak diğer dört ismin yeri doldurulamadı. Bu da, kurulan geniş kadroyu düşündüğümüzde bir handikap olarak kendisini gösterdi.

Cornelius, çok yalnız kaldı. Djaniny ve Trezeguet, ona yardımcı olabilecek bir performans ortaya koyamadılar. Djaniny’nin yerine ikinci yarının başında oyuna dahil olan Kouassi de beklentileri karşılayamadı. Orta saha deseniz hiçbir şey üretemedi. Siopis ve Dorukhan gibi iki defansif oyuncunun varlığı da bunda etkili oldu. Beklerden de istediği verimi alamayan bordo- mavililerde, kaleci Taha dışında göze batan ikinci isim stoper Bartra oldu. Üçüncü bir isim ise yoktu!

Bu arada Nwakaeme’nin yokluğunun da net olarak hissedildiğini belirtmeden geçmeyelim!

Galatasaray ise bariz bir üstünlük şeklinde olmasa da yukarıda da belirttiğim gibi daha iyi olan taraftı. Rakiplerine göre daha net pozisyonlar bulan sarı- kırmızılılar, gole ve üç puana da daha yakın olan takımdılar.

Dörtlü savunma anlayışıyla mücadele eden Galatasaray, hücuma geçtiğinde ise hemen üçlüye dönerek Boey’i sağ çizgide ileri çıkarttı. Bunda bir amaç da etkili çıkışlarıyla bilinen Eren Elmalı’ya karşı bir tehdit oluşturup onun bu çıkışlarını engellemekti. Ayrıca Yunus da daha içeri kat edebilecekti. Eren Elmalı gerçekten de eski maçlardaki performansının uzağında kalırken Boey, hem hücum hem de savunmadaki performansıyla öne çıkan isimlerden oldu. Genç futbolcu, sağ kanatta çok koştu, çok mücadele etti, çok didindi.

Esasen Galatasaray’da nispeten çalışan kanat da sağ kanattı. Yunus, hâlâ Adana Demirspor’daki performansının uzağında olsa da elinden geleni yapmaya çalıştı. Lakin sol kanat hiçbir varlık gösteremedi. Kerem Aktürkoğlu, geçen sezonu mumla aratıyor. İlk yarıda yokları oynayan genç futbolcu, ikinci yarıda çok az kıpırdansa da etkili bir performans sergileyemedi. Kaleci Taha’nın kurtardığı net pozisyondaki vuruşu da kötüydü.

Okan Buruk, Kerem’i kazanmak istiyor. Ancak Kerem’in bu performansıyla doksan dakika sahada kalması doğru değildi. İkinci yarıda genç Hamza Akman’a şans verilmesi daha doğru olurdu.

Orta sahada  Oliviera her geçen gün üstüne koyarak ilerliyor. Torreira, zaman içerisinde çok daha iyi duruma gelecektir. Mertens’in de fiziki açıdan eksikleri var. Buna rağmen sergilediği performansla gerçek bir yıldız olduğunu gösterdi. Hem hücumda hem de savunmada çok iyi mücadele etti. Galatasaray’ın, hatta kaleci Taha ile birlikte sahanın en iyi ismiydi. Fiziksel eksikliklerini giderdiğinde çok daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Tabii sakat olan Midtsjö’yü de unutmayalım. Midtsjö’nün tam olarak iyileştiğinde Galatasaray’ın orta saha kurgusunda mutlaka yer alması gerektiği kanısındayım.

Galatasaray’ın ligdeki iki golünü atarak alınan iki galibiyetin de baş mimarı olan Gomis, Trabzonspor karşılaşmasına da yedek başladı. Bu durum büyük ihtimalle Gomis’in yaşından kaynaklanıyor ve yine büyük ihtimalle Okan Buruk, Gomis’in doksan dakikayı çıkartabileceğini düşünmüyor. Bu nedenle Gomis’i bir hamle oyuncusu olarak gören Buruk, birinci santrafor olarak hep Seferovic’e şans veriyor. Ancak Seferovic’in bu şansı değerlendirebildiğini söylemek mümkün değil. Nitekim Trabzonspor mücadelesinde de Gomis’in oyuna girmesiyle Galatasaray’ın hücum zenginliği arttı ve sarı- kırmızılılar daha çok pozisyona girmeye başladılar. Direkt oynayabilecek durumda bir santrafor transfer edilmezse Gaziantep maçında Gomis’i ilk on birde görebiliriz.

Son olarak, bu maçta da Galatasaray’ın geriden oyun kurmakta zorlanıp uzun toplarla çıkmak zorunda kaldığını ve bunun sarı- kırmızılıları olumsuz etkilediğini belirtmek gerekiyor. Tabii top kayıplarını ve son paslardaki tercih hatalarını da es geçmeyelim.

Galatasaray’daki sinyaller olumlu olsa da gelecek adına net bir karara varmak için beklemek gerekiyor. Zaman içerisinde gidişatı hep birlikte göreceğiz.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..