Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Daha iyi ve hızlı öğrenme – 2

Daha iyi ve hızlı öğrenme – 2
 

Daha iyi ve hızlı öğrenme konusunda bakış açısı ve odaklanma, hatırlama ve görsel teknikler ile yazı devam ediyor. Öğrenme ona doğru gidildiğinde kapılarını açan bir şey.

Bakış Açısı ve Odaklanma

    Odağınızı Değiştirin. Öğrenmenin 3 yolu vardır: Görerek, yaparak veya duyarak. Herhangi biri çalışmadığında diğerini denemeniz gerekir. Yürüyüş meditasyonu. Yürüyüşe uygun bir yerde yürürken iç kaynaklarınıza yönelmeli ve odaklanma gücünüzü sınamalısınız. Yürüyüşe çıkın ve te kbir konuya odaklanın. Yürüme temponuz, nefesiniz ve odaklandığınız konu ile ilgili bir bütünlük yakalamaya çalışın. Odaklanmak ve kendini kaptırmak. Çalıştığınız şeye odaklanın. TV yada başka şeylerle uğraşmayın. Bazen TV seyreden yada kitap okuyanlara bir şey söylediğinizde sizi duymazlar. İşte odaklanmak budur. Kaygılar bilgi ve fikirlerin düşmanıdırlar, onlardan kurtulun. Işıkları açın. Karanlıkta otururken sizi etkileyebilecek ses ve ışıkları engelleyin. Daha sonra kendi içinizdeki ışıkları açın. Örneğin gitar akordu yapmak ve bunu öğrenmenin en ideal yolu budur. Duş alın. Sizi rahatlatacak herşey beyninizin yeni bilgi ve fikirlere açılmasını sağlayacaktır.

Hatırlama Teknikleri

    Müzik Dinleyin. Araştırmacılara göre bazı müzik türleri hatırlamak için kilit rol oynayabiliyor. Eğer bir müzik dinlenirken bir şey öğreniliyorsa aynı müzik dinlenildiğinde ilgili bilgi tekrar hatırlanabiliyor. Hızlı Okuma. Bazıları hızlı okumanın bilgi kaybına neden olacağını iddia eder. Bunun doğru olmadığını Hızlı ve Anlayarak Okuma adlı yazımda anlatmıştım. Aslında hızlı okumaaynı zamanda gereksiz bilgiyide filtrelemeye dayandığı için anlamlı bir yöntemdir. Gerekiyorsa tekrar yada yavaş okuyabilirsiniz aslında. Yavaş okumak yazının genel fikirlerini anlamanızı engelleyebilir. Fakat özellikle teknik konular yavaş okumayı gerektirirler. Bu aralar Internet üzerinden hızlı okumayı sağlayan Spreeder adlı bir uygulamada oldukça revaçta. Hatırlatıcılar. Kelimelerin baş harfleri, her kelimeyi bir obje ile eşleştirmek gibi birçok hatırlatıcı teknik kullanılabilir.

Görsel Teknikler

    Her resim bir hikaye anlatır. Başarmak istediğiniz şeyin resmini yapmaya çalışın. Böylece hedefinizi daha sağlamlaştırır ve hedefe doğru gidişinizi güçlendirirsiniz. Beyninde Haritala. Bir şeyi planlayacaksanız önce beyninizde haritalamanızda fayda var. Aşağıdakiş resimdeki gibi bir şey çizebilirsiniz. Böylece hem ilgili detayları atlamamış olursunuz hemde bilgiler arasındaki bağlantıları görebilirsiniz. <ımg height="178" alt="Beyin haritası" hspace="0" src="/Images/Blog/BlogResimleri/02122006134541.jpg" width="246" align="baseline" border="0">Sembolizm. Göstergebilim işaretler ve semboller bilimidir. Eğer belirli bir disiplinde sembolleri okumayı öğrenirseniz öğrenmenizi ve beyninize kaydetmenizi çok kolaylaştırdığını görebilirsiniz. Bilgi Tasarımı. Bir bilgiyi tasarlayıp sunduğunuzda yada kendiş adınıza sakladığınızda çok işe yarayabilir. Bunun en güzel örneği metro haritalarıdır. Sadece tek bir sayfa üzerinde verilerin düzenlenişi hatırtlamayı ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Görsel öğrenme teknikleri. Visio vb. programlarla akışları, süreçleri grafiksel olarak çizebilirsiniz. gliffy web üzerinde bunu yapabileceğiniz bir uygulamadır. İş akışı. Öğrenmek bazen belirli bir sırayı gerektirebilir. Bu yüzden hem düşüncelerinizi düzenlemeli, belirli bir sıraya sokmalı bir şeyler öğrenmeye kendinizi hazırlamalısınız.

Daha iyi ve hızlı öğrenme – 1

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..