Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '19

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Daha Kötüye Gitmeme Nedenimiz

Hem komplo teorilerine fazlaca inanmıyorum hem de ülkemizle ilgili gizli güçlerin olduğunu düşünüyorum, hal durum düşündürüyor.

Ortalıkta dolaşan komplo teorileri muhalefetin, dış güçlerin, ülke düşmanlarının, ya da şunun bunun uydurması; çoğunun gerçekliği yok.

Ama ülkeyi kontrol eden gizli bir yapının varlığı aşikâr. Bu yapıya verilen isimler; derin devlet de doğru, menfaat gurupları, güç odakları, egemen güçler, faiz lobisi filan hepsi doğru.

İşte bu güç ülkemizin nerede duracağını kontrol ediyor. Dikkat edin batıyoruz ama düşmüyoruz. Dolar 7 lira oluyor, enflasyon faiz %30’larda, işsizlik %13’lerde…

Bu şimdi uçurumun kenarı değil mi ama düşmüyoruz, daha doğrusu düşürmüyorlar; çünkü batmış bir Türkiye işlerine gelmez.

Daha kötüye gitmeyişimizin nedeni yeterince kötü oluşumuz, ancak böyle bir durumda üzerimizde baskı kurabiliyorlar. Bu tablo bizim doğal olarak geldiğimiz değil kastettiğimiz derin yapının getirdiği yer. Ancak ülkeyi bu hale sokunca istediklerini yapabiliyorlar. Düşünün şimdi işverenin çalıştırdığı işçinin maaşını ve sigortasını biz ödüyoruz ki işsizlik olmasın ekonomi zor duruma düşmesin diye. Yani adamlara mahkûmuz. Bizi uçurumun kenarına getirmişler ne istersen yaparım aşağı atma diyoruz.

Bu yapının(kapitalizmin) zaten amacı budur ülkeleri kullanabilecekleri hale getirmek. Mesela Almanya’ya yapsınlar ya! Adamların ekonomisi güçlü ihtiyacı yok korkusu yok, çalıştırmazsan çalıştırma diyor.

Çalıştırdığın işçinin maaşını ben vereyim nasıl bir şey ya! Bu yapıyı yok etmediğimiz sürece asla kalkınamayız!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..