Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

08 Eylül '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Daha Leziz Tatlar Aşkına

Daha Leziz Tatlar Aşkına
 


İşte sizlere, lezzet arttırıcı birkaç öneri daha...


* Yemek yaparken eğer tuzunu fazla kaçırdıysanız, tencereye birkaç parça kabuğu soyulmuş çiğ patates atıverin... Patatesler fazla tuzu hemen çekecektir.


* Zeytinyağlı yemeklere bir miktar şeker atmak, daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca piştikten sonra, yemek soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını açmamak da gerekir. Önemli bir nokta da, zeytinyağlı yemeklerin yeneceği günden bir gün evvel pişirilerek, ertesi güne kadar dinlendirilmesidir.


* Sebzeli güveç yaparken, sebzeleri mutlaka çiğ olarak koymalısınız... Böylelikle sebzeler kendi suyu ile pişip hem lezzetini, hem de içerisindeki vitamini muhafaza edecektir.


* Soğan kavururken, sürelere dikkat edilmesi gerekir... Soğanı eğer soslarla kavuracaksanız 15-20 dakika süreyle ve kısık ateşte, karıştırarak kavurun. Çünkü sosun içerisinde soğanın iyice ölmesi gerekir. Yemekler için ise, soğanı sadece 5 dakika kavurmanız yeterlidir.


* Pilavınızın daha lezzetli olması için, et ya da tavuk suyu ile pişirebilirsiniz. Pilav piştikten sonra üzerine birkaç defne yaprağı atıp, tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bıraktığınızda nefis bir aroma elde edebilirsiniz. Pirinci eklemeden evvel birkaç diş sarmısağı zeytinyağında hafifçe kavurup pilavınızı hazırlarsanız, tadına doyamazsınız!


* Patates pürenize değişik bir tat ve koku vermek istiyorsanız, içerisine bir miktar Hindistancevizi atabilirsiniz.


* Çorbanızı ocaktan indirmeden hemen önce, 1 adet yumurta sarısı ve birkaç kaşık yoğurdu bir kâsede çırpıp, kaynamakta olan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alarak ılıştırın ve bu karışımı yavaş yavaş çorbaya yedirin. Bu terbiye işlemi çorbanın lezzetini arttıracaktır. Çorbalarınızı daha az yağla pişirip, ayrı bir yerde pulbiber ve naneyi tereyağında yakarak çorbanın üzerine gezdirdiğinizde de çok leziz olacaktır.


* Hazır keklerle hazırladığınız pastalara daha farklı tatlar katmak isterseniz, kahve likörü ya da ılık kahve ile pandis-panyanın her iki tarafını da ıslatın. Eğer daha ferah bir lezzet tercih ederseniz, portakal ya da vişne suyu da kullanabilirsiniz.


* Pastalarınızın ya da tatlılarınızın üzerine gezdireceğiniz meyve sosları, hem şık bir görünüm kazandıracak, hem de lezzetlerine çok şey katacaktır. Portakal, vişne, çilek gibi meyveleri küçük küçük doğrayıp, çok az nişasta ve suyla beraber karıştırarak biraz kaynatın... Daha sonra ılık şekilde servis yapın.


* Nane, adaçayı ve çekilmiş cevizin, beşamel sosa çok hoş bir lezzet kattığını biliyor muydunuz? Lâkin bu malzemeleri, sos pişip de ateşin söndürülmesine yakın bir zamanda ilâve etmeye özen göstermelisiniz.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..