Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '14

 
Kategori
Siyaset
 

Daha önce kasetleri meydana çıkanlar neden istifa etmişlerdi?

Daha önce kasetleri meydana çıkanlar neden istifa etmişlerdi?
 

beyazgazete.com


Ne zaman haftada sadece bir blog yazmayı plânlasam gündemi sarsacak bir gelişme oluyor ve benim çenem düşüyor, günde birden fazla blog yazmak zorunda kalıyorum. Öncelikle yemek tarifleri ve şiirler arasında böyle bir konuyu gündeme getirdiğim için rahatsız olanlardan özür diliyorum.
 
Birkaç saat önce  TBMM de Başbakan Erdoğan'ın grup konuşmasını dinledim. Bu konuşmayı meclis Televizyonu dahil, birçok kanal verdi. Şimdi de Kanal B'den CHP Genel başkanının grup konuşmasını dinliyorum. Bu konuşma yayınlanırken meclis televizyonu da Avrupa'dan futbol maçı veriyordu.
 
Erdoğan grup konuşmasında Gazi Mustafa Kemal'in (Hiçbir zaman Atatürk diyemiyor) TBMM ni açarken sözün millette olduğunu söylediğini, 1950 ye kadar millete söz hakkı tanınmadığını,  merhum Menderes'in ise halkın iradesiyle seçildiğini, ancak 27 Mayıs'da halkın iradesine müdahale edildiğini anlatıyordu. Aynı şekilde 12 Eylül ve 28 Şubat'ta da böyle müdahaleler olduğunu ancak kendi iktidarlarında böyle bir şeye izin vermeyeceklerini "Türkiye seninle gurur duyuyor" nidaları altında anlatıyordu. Yani benim anladığım şuydu. 
 
Bu hükümet ne yaparsa yapsın ancak halkın oylarıyla iktidardan alınabilirdi.
 
İkinci olarak da dinlemelerle ilgili sıkıntılarını anlatıyor, bu sıkıntılar yüzünden CHP ve MHP'yi de kendi saflarına çekmek istiyordu. CHP genel başkanının ve MHP genel başkan yardımcılarının kaset yüzünden koltuklarından olduklarını anlatıyordu.
 
Dün çıkan kasete de montaj diyordu.
 
Yıllar önce Hanefi Avcı, yargı ve emniyet teşkilatı içindeki yapılanmaları yazdığı kitapta ortaya  çıkardığı için düzmece bir suçlamayla hapis cezasına mahkum olmuştu. İşte emniyet içindeki bu yapılanma CHP ve MHP ile ilgili kasetleri piyasaya çıkarmıştı. CHP lideri ve diğer milletvekil adayları ne yapmışlardı?
 
Hemen istifa etmişlerdi. Bunlar montaj falan dememişlerdi. Demek ki kasetlerdeki dinlemeler doğruydu. 
 
Emniyet içindeki bu yapılanmanın kendilerini  güvenceye almak için herkesi istediği gibi dinleme olanakları olduğunu o zaman hiç kimse aklına getirmemişti. Bu durumun kendi aleyhlerine döneceğini ise hiç tahmin etmemişlerdi. 
 
Evet o soruyu tekrarlıyorum.
 
CHP eski Genel Başkanı Baykal ve MHP'nin başkan yardımcıları neden istifa etmişlerdi?
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..