Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '06

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Daha temiz bir Türkiye!

Daha temiz bir Türkiye!
 

Çevremizi korumayı ne zaman öğreneceğiz? Çöplerimiz hala ayrı toplanmıyor, çöp alanlarında yada çöp bidonlarının başında plastik yada kağıt toplayanları her zaman görüyoruz.. Evimizdeki çöpleri kolayca kağıt,plastik ve organik olarak ayrı ayrı toplayabiliriz, belediyelerde bunları ayrı ayrı evlerimizden alabilir.. Hele gazete kağıtları.. Atmaya kıyamadığımız.. Evde koyacak yer bulamadığımız eski gazeteler..

Almanya'da çöpler ayrı toplanıyor, öyleki ev eşyaları bile yılda 2-3 kez bir takvim dahilinde evlerin önünden alınıyor.. Bu takvim her yeni yılda tüm mahalle sakinlerine dağıtılıyor... Ülke olarak teknoloji kullanımında üst sıralarda yer alırken atıkların dönüşümünde neden hala ilkel düzeydeyiz? Temmuz ayında kısa bir süre gittiğim Almanya'da çöp toplamanın daha da ayrıntılı hale gelmiş olduğunu gördüm.. 3 yıl orda yaşamış olmanın alışkanlığı ile hala plastik, organik çöpleri ayrı biriktirip çöpe öyle atıyorum, en azından kağıt ve plastik toplayıcıların işini kolaylaştırmış, hem de yemek artıkları ile bulaşmasını önlemiş oluyorum kendimce. Hem de daha az çöp çıkıyor.

Ya çevre kirliliğine ne demeli? Geçen hafta Samsun-Yakakent kıyısında denize girmeye çalıştık. Gördüğümüz kirlilik hem şaşırttı hem üzdü.. Hani hastanelerden toplanan tıbbi atıklar var ya.. Kıyıda gördüklerim enjektör parçaları, kan tüpleri ve daha pek çok atık.. Daha fazla bakmaya içim el vermedi.. Bir yandan da meşhur Karadeniz sahil yolu yapımı hızla devam ediyor, kocaman kayalar o güzelim koyları bir canavar gibi yutmaya devam ediyordu...

 
Toplam blog
: 10
: 1878
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Gezmeyi, öğrenmeyi, öğrendiklerini aktarmayı, kültür, sanat, müzikle ilgilenmeyi seven eğitimciyi..