Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '18

 
Kategori
Sinema
 

Daha Yurtiçi ve Yurtdışı Vizyon Yolculuğu 12 Ocak 2018 Tarihinde Başlıyor!

Daha Yurtiçi ve Yurtdışı Vizyon Yolculuğu 12 Ocak 2018 Tarihinde Başlıyor!
 

Hakan Günday’ın 17 dile çevrilmiş kitabı DAHA’dan esinlenen,

Ay Yapım’ın yapımcılığını, b.i.t arts’ın ortak yapımcılığını, Onur Saylak’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘DAHA’nın vizyon yolculuğu başlıyor. Yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde geçirdiği ödüllerle dolu yolculuğu tamamlayan film, 12 Ocak 2018 tarihinde  vizyona girecek.

Etkileyici konusu ve  çarpıcı üslubuyla merak uyandıran ‘DAHA’; yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan Gaza’nın hikayesine odaklanıyor.

Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Tuba Büyüküstün, Kağan Uluca, Ahmet Melih Yılmaz, Uğur Aslan, Lara Aysal ve Pervin Bağdat’ın başlıca rolleri üstlendiği ‘DAHA’, aynı zamanda Hakan Günday’ın sinemaya uyarlanan ilk eseri. Hakan Günday, Onur Saylak ve Doğu Yaşar Akal tarafından senaryolaştırılan film 12 Ocak’ta vizyona girecek.

Özet: 14 yaşındaki Gaza, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışır. Gaza’nın ergenliği, babasının baskıcı karakteri ve sürekli gözlemlediği göçmenlerle geçmeye başlar. Gaza, babası gibi şiddet ve baskı üzerine bir hayat mı kuracaktır yoksa o da bir göçmen mi olacaktır?

Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Tuba Büyüküstün, Kaan Uluca, Ahmet Melih Yılmaz, Uğur Aslan, Lara Aysal, Pervin Bağdat

Yönetmen: Onur Saylak

Senaryo: Hakan Günday, Onur Saylak, Doğu Yaşar Akal (Hakan Günday’ın “Daha” romanından esinlenilmiştir)

Yapımcı: Kerem Çatay (Ay Yapım)

Ortak Yapımcı: Ziya Cemre Kutluay (b.i.t. arts)

Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran

Kurgu: Ali Aga, Işık Şefi: Engin Altıntaş, Sanat Yönetmenleri: Dilek Ayaztuna, Aykut Ayaztuna, Müzik: Uygur Yiğit, Ses Tasarımı: Cenker Kökten, Ses Kayıt: H. Can Erol, Kostüm: Seda Yılmaz, Yapım Tasarım: Cengiz Ultav, Sedef Özarıkman, Yürütücü Yapımcı: Tamer Başaran, İdari Yapımcı: Yamaç Okur (Ay Yapım) Yapım Yılı: 2017, Ülke: Türkiye

Yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde geçirdiği ödüllerle dolu yolculuğu tamamlayan filmin ödülleri:

Karlovy Vary Film Festivali - En İyi Afiş Ödülü

17. Cinéma Méditerranéen de Bruxelles - Jüri Özel Ödülü

62. Valladolid Film Festivali - FIPRESCI Ödülü

Adana Film Festivali Ulusal Yarışma - Yılmaz Güney Jüri Özel Ödülü, SİYAD Ödülü, İzleyici Ödülü, Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü

Adana Film Festivali Uluslararası Yarışma - Jüri Özel Ödülü

Malatya Film Festivali Ulusal Yarışma - En İyi Film Kristal Kayısı Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu Ödülü

Malatya Film Festivali Uluslararası Yarışma - Jüri Özel Ödülü

54. Ulusal Yarışma - En İyi Film Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

 

Daha ile ilgili görseller :

Ay Yapım'ın bu ödüllü Daha Filmini; Etkileyici konusu ve  çarpıcı üslubuyla merak uyandıran ‘DAHA’ görselleri ile oyuncu karakterleri ile ve konusu ile ilginç bir film. İlk fırsatta sinemada seyredeceğim.

İyi seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Haber ve görseller Ay Yapım Persona Sanat Basın Bülteninden alınmıştır

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Daha Tanıtım Fragmanı :

https://www.youtube.com/watch?v=lzLsEw1pc2Y

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..