Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Daha Zarif ve Seksi Yüz Hatlarına Sahip Olmak İçin Yanak Estetiği!

Daha Zarif ve Seksi Yüz Hatlarına Sahip Olmak İçin Yanak Estetiği!
 

Günümüzde bizlere sunulan popüler kültürün geleneği; daha ince, zarif ve asil bir yüze sahip olmak. Ünlülerde de sıklıkla rastladığımız ince ve keskin yüz hatlarına ulaşmak bişektomi estetiği ile mümkün.  

Kişiler, yanak estetiği (bişektomi) ile daha asil ve belirgin yüz hatlarına sahip olabilirler. Sıklıkla kadınların başvurduğu yanak estetiğine, son zamanlarda erkekler de talep göstermeye başladı. Özellikle Hollywood yıldızlarının tercih ettiği bu ameliyatlarla çok daha fazla tatmin edici sonuçlar elde ediliyor.

Yanak Estetiği Nasıl Yapılıyor?

Kadınların "daha seksi bir görünüm" diye tabir ettikleri, ince belirgin yüz hatları ve hafif çöküntü yanaklara sahip olmak bişektomi estetiği ile mümkün. Kansız ve risksiz bu ameliyat yüz hatlarını belirginleştirerek, daha çekici ve canlı bir görünümü beraberinde getiriyor. Üstelik bu ameliyat 10-20 dakika arasında değişiklik gösteriyor.

Çok basit gibi görünen bu ameliyatlarda plastik cerrahın tecrübe ve deneyimleri oldukça önemli. Kişinin yüz şekline göre alınacak yağ miktarının belirlenmesi, operasyon sonrası çene ve yanak üçgeninin oluşturulması, bununla birlikte ağız içindeki dikişlerin hastayı rahatsız etmemesi doktorun deneyimleri ile doğru orantılıdır.

Ameliyatın bu kadar kısa sürmesinin temel nedeni ise; Bichat yani yağ yastıkçığına yanağın iç kısmından kolayca erişebilmekten geçiyor.  Yanağın içindeki bir cm’lik kesi ile yanaktaki fazla yağ yastıkları çıkarılıyor. Yağ yastıkçığının alınması ve yanağın iç kısmına 2-3 dikiş atılması sadece 5-6 dakika sürüyor.

Ameliyat Sonrası Süreç

Kanama ve yanaklarda morluk oluşturmayan yanak estetiği sonrası yanağa bir bandaj yapıştırılıyor. Alınan yağın yerine ödem oluşmasını önlemek için bu bandajın 2 gün tutulması gerekiyor. Dikiş sonrası yanakta herhangi bir ağrı ve sızı olmazken, dikişler birkaç gün sonra kendiliğinden erir.

Yanağın daha asil görüntüsü 3 hafta içinde oluşmaya başlar. Ameliyat sonrası hastalar aynı gün içinde işlerine dönebilir.

Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif,
Plastik Cerrahi Uzmanı
www.mirzafirat.com
Facebook: /opdrmirzafirat
Instagram: /drmirzafirat

 
Toplam blog
: 30
: 105
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Tüm yaşantımda hep mükemmelliyetçi oldum. Seçmiş olduğum mesleğe adım attığım ilk günden beri, en..