Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Daha zordur kadın olmak

Daha zordur kadın olmak
 

Zordur kadın olmak. Güzel olmak zorundasınızdır herşeyden önce ve ömrünüzün yarısını güzelliğiniz için uğraşmakla geçecektir. Yürüyüşünüzde bile bir zarafet olmalıdır. Topuklu ayakkabılar giymelisiniz. Makyaj yapmalı saçlarınızı taramalısınız. Hemcinslerinizden bir saat önce kalkmalısınız hazırlanmak için.

Erkek kardeşiniz akşama kadar dışarda gezerken siz dört duvar arasında hapissinizdir. Eğlenmeye giderken bile yanınızda götürmelisiniz kardeşinizi. Okulda çok çalışmalısınız. Zira notlarınız iyi olmazsa, bahane bulunmuştur hemen alınırsınız okuldan, hatta bazıları hiç gönderilmez okula, öyle ya ev kadını olcaktır çocuk yaşta evlendirilip, daha satılıp başlık parasına.

Ne yaparsanız yapın tacizlere uğrayacaksınız hayatınız boyunca, beyinleri örümceklenmiş erkekler tarafından ve suçlu her zaman sizsinizdir. Dişi kuyruğunu sallamazsa erkek yalanmaz diyecekler arkanızdan. Masum bir gülümsemenize bile binlerce anlam yüklencektir.

Bir de annelik var dokuz ay karnınızda taşıyacaksınız, üzerine bir de doğum sancısı, aylarca uykusuz kalacaksınız eşinizin horultularının içerisinde. Babasıyla arasını bulmaya uğraşacaksınız devamlı ama iki tarafta sinirini sizden çıkaracak. Belki de dayak bile yiyeceksiniz kocanızdan. Birşey söylemeye çalıştığınızda, erkektir döver diyecekler.

Cinsellik var bir de. Erkekler yaptı mı marifet siz yapınca namussuzluk. Evlenmeden önce herşeyi yapan erkekler , bakire kız ararlar sıra evlenmeye gelince. Anlaşılamaz bir mantıksızlık içerisinde. İşin acı olan tarafı kadınların birçoğunun da bu durumu kabullenmiş olmasıdır.

 
Toplam blog
: 44
: 752
Kayıt tarihi
: 06.06.07
 
 

İHL mezunu,  metalci bir vatandaşım. Arkadaşlarım dengesiz diye hitap ederler, aileme göre ağırba..