Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Dalaşmadan olmaz

Dalaşmak sosyal ortamların bir denge düzenleyicisi olabilir mi acaba?

Daha dalaşmasız, birbirinin kuyusunu kazmasız, arkadan sövmesiz, ipliğini pazara çıkarmasız bir sosyal ortam görmedim. Akıllı uslu olduğunu sandığın adamlar bile, bakıyorsun bir süre sonra sidik yarışına giriyor, adam asmaca oynuyor.

O zaman diyorsun ki, bunun eğitimle, görgüyle filan ilgisi yok.

İnsanlar çıkar makinesidir, çıkarı dengede oldukça 'iyi insandir', ta ki, süresi dolana kadar. Eğitimli olması ne işe yaramıştır peki? Eğitim onu tesviye etmiştir, ama, kendini nasıl saklayacağı konusunda, nasıl iyi ve güzel numarası yapacağı konusunda bir bakıma tornadan geçmiştir, bu onun iç yüzünün deşifre olma süresini artırır. Süresi dolana kadar ama.

Her insan iyidir, hoştur, tatlıdır, fedakardır, yardımseverdir vs. vs.. Ama esas soru şudur: Ne kadar süre iyi, hoş, tatlı vs. kalabilecektir?

Her şeye rağmen kendi sınırlarını bilen ve orada kalabilen gerçekten iyidir, hoştur ve tatlıdır. Peki bu mümkün müdür? Eh, biraz zor tabi.

Evet, dalaşmak, sosyal ortamların düzenleyicisi midir?

Bana artık öyle geliyor. İdeal olan açısından olmasa da, reel olan açısından öyle.

Metalin bile yorulduğunun bilindiği bir dünyada, insanların ilişkileri de, yani çıkarları da yorulur. Çıkarlarda, eksiler olmuştur, artılar olmuştur, ama bunlar henüz tanımlanmamıştır, belirlenmemiştir.. bunları yeniden tanımlamak için, insanlar bir dalaşmaya yeni düzeni tesis etmeye başlarlar, bu arada ağız burun kalmaz, ar namus da kalmaz tabi, ve kadın erkek de farketmez.. sonra yeni çıkarlara göre, yeni ilişkiler, yeni dengeler belirlenir ve su akmaya devam eder, ta ki, yeniden bulanana kadar. Sosyalite böylece kendini devam ettirir.

Son günlerde kenarından köşesinden bakıyorum da, bir sosyal ortam olan Blog'da da yeni bir dip dalgası var gibi.. bazı ilişkiler yorulmuş, yerine yenileri gerekiyor galiba.

Hayırlısı olsun.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..