Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Felsefe
 

Dalgaları Aşıp Nur Okyanusuna Dalmaya Var mısın ?

Dalgaları Aşıp Nur Okyanusuna Dalmaya Var mısın ?
 

Tasavvuf, insanın içine doğru yol aldığı bir yolculuktur. Bir yaşam şeklidir. Allah ile aramızdaki perdeyi aralamaktır. ''La İlahe İllallah'' manasını hissetmek, ateşte de ışıkta da, zenginlikte de, fakirlikte de, neşede de, kederde de aynı tecelliyi görmektir.

Tasavvuf, özgürlüktür. Özgür olmak, nefsin elinden azad olmaktır. Özgürüm demekle özgür olunmaz. Özgürlük, insanın nefsinin acizliğinden kurtulup, kendisini  diri kılmasıdır. Tasavvuf, ruhun ruhuna yol alırken, yoldaki zevkleri istekleri, Hakk yoluna bırakmaktır. Halkta, Hakkı görebilmektir. Yani gördüğünüzü zannettiklerinizin hakikat olmayıp, onlarda gözükenin  Allah olduğunu idrak etmektir.

Tasavvuf, insanın derinlerine yaptığı yolculukta, nefsinden azad olup, bir manada kendinden çıkmasıdır. Kendinden çıkıp nefsini bırakıp, kendine dönmesidir. İnsan kendi güzelliğini görmedikçe, Allah’ı tanıyamaz. Allah mutlak güzelliktir. Kainattaki her güzellik, onun güzelliğinin bir delilidir. Güzelliği görmek için bütüne bakmak gerekir.

Dünyanın en güzel çiçeğinin her bir bölümünü ayırın ve sadece dalına bakın. Ne kadar güzel olabilir ki ? Ya da Kainat güzeli bir bayanın sadece dişleri, sadece kolları, sadece burnu ne ifade eder? Esas olan bütüne bakmak, bütündeki mananın derinlerine dalmaktır. Olayları mercek altında büyüterek algılamak yerine, bütünden değerlendirmek yoluna gitmektir. Böylece kainatın kitabının sayfaları birer birer aralanır. Böylece bütündeki Allah’ın  tecellisi keşfedilir.

Bütündeki Allah’ın tecellisini keşfetmek ve  BEN bilincini yaşayabilmek  ise Eğitimci Yazar Kubilay Aktaş’ın ''Celcelutiye Okulu''nun öğrencisi olmakla mümkün olacaktır İnşa’Allah. Tasavvuf okyanusunda yüzebilmek, içimizde gizli olan sonsuz bilgi, enerji ve kaynağa ulaşabilmek Celcelutiye Okulunun, kadim bilgeliklerle dolu sürecinden geçmektedir. Açtığımız kapadığımız her kapı, aslolan saf bilince ulaşmak için bir süreçtir. Gerçek bilgeliğin, insanın kendini bilmesi olduğunu farketmek, maddenin manayı keşfetmek üzere olduğunu idrak etmek için, okulun komanda eğitimlerine katılmak icaptandır.

Celcelutiye Okulu, Yaratan ve Yaratılan ayrımını Tevhide taşıyan Semavi bir okuldur. Bütünü görebilmek için, Öz ile aramızdaki perdeleri açma yolculuğudur. Ruhun bütünlüğünü, eşsizliğini deneyimletme eğitimidir.

Bir kış günü işten eve yürüyerek döndüğünüzü düşünelim. Yol boyunca  çamurlardan, su birikintilerinden geçersiniz ve ayakkabılarınız kirlenir, çamur içinde kalır. Ama bu eziyetten sonra yuvaya varırsınız. Amaç nedir? Evinize yuvanıza varmanız... Ayakkabılarınızı çamurlanmıştır ama siz evinize varmanın mutluluğunu yaşarsınız. Ve yolda yaşadıklarınızın sizi eve ulaştırmak için olduğunu bilirsiniz. İşte Celcelutiye Okulunun çetin süreci de, bizim yuvaya ulaşmanın mutluluğunu deneyimlememiz içindir. Nefsani arzu ve isteklerimizi yumuşatıp, aslımıza dönmemize işarettir yolda karşılaştıklarımız… Acılar, ıstıraplar, sıkıntılar, yolumuzdaki çamurlar gibidir. Bunların üstüne basıp, yolumuza devam etmeli ve yuvaya ulaşmalıyız.

Farkındalıklı, ilimle yoğrulu bir hayatın içinde olmak niyetiyle... Allah, aydınlanma yolculuğunda olan herkese, Celcelutiye Okulunun  ‘’Yaşam Çiçekleriyle’’ çevrili  Altın kapısından girmeyi nasip etsin. Ve ayrıca tüm dalalet ve yanlışlar ortadan kalksın da insanlar hakikatine ulaşsın inşa’Allah.

                                                                                                               Ayperi Ferda Oral

                                                                                                                  Eğitimci Yazar 

 

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..