Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '18

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Dalış Kasalarına Malzeme Koymak

Dalış Kasalarına Malzeme Koymak
 

dalış kasalarına malzeme koymak, Sualtı Dünyam, Peter Salvatore


Herkese merhabalar...

Bugün sizlerle dalış teknelerindeki düzen ve dalış sonrası dalış öncesi malzeme saklanması hakkında bazı bilgi ve düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Öncelikle scuba dalışlarında düzen ve plan çok önemlidir. İster dalıcı adayı olun ister uzman dalıcı olsun, hernereye gidiyor iseniz size verilecek hizmetin hem güvenlik açısından hemde düzeni açısından o dalış merkezinin kalitesini gösterecektir.

Örneğin bir dalış teknesine gittiniz oturma düzenindetutunda malzemelerinizi koyacak hazırlanmanız için size yer yada basit kasalar tahsis edilmesi gerekir.

Yurtdışında bir çok dalış teknesinde bu tür kasalar bulunmaktadır. Kalacağınız süre boyuncada, teknede sizin isminize yada numaralandırılarak size tahsis edilir. Bütün malzemenizi düzgünce bu tarz kasalara koyar tüplerin alt bölümlerindeki boşluklara saklarsınız.

Kasası olmayan teknelerde ise genelde malzemeler belli yerlere asılır, yada düzen sıkıntısı var ise herkes malzemesini oraya buraya atar durur. Ertesi dalışta yada günlerde ise malzemelerinizin kaybolması olasılığı yüksek olacaktır.

Başta da dediğim gibi düzen ister karada, ister teknede olsun dalışın kolay ve sorunsuz ilerleyebilmesi için çok çok önemlidir. Bence her dalış teknesinin bu tarz kasaları teknelerinde barındırmasında yarar olduğunu düşünüyorum.

Dalış malzemeleri hepimizin bildiği üzere pahalı ve dikkat edilmesi gereken malzemelerdir. Unutmamak gerekir ki, dalış ekipman bazlı bir aktivitedir. Dalış malzemelerinizi ne kadariyi korur iseniz o kadar uzun ömürlü ve dalış güvenliğiniz açısındanda güvenli olacaktır.

Kasa düzeninegelecek olursam, dalış bittikten ve artık karaya dönmeye başladığı sırada tatlı su tankına malzemelerinizi tek tekbatırıp düzgünce kasanın içine yerleştirebilirsiniz. Burada herkesin kendine göre bir yöntemi olabilir ama, ertesi günü dalışını düşünerek debenim izlediğim yol, kasanın en altına düzgünce elbiseyi, patik, eldiven maske gibi malzemeleri üste koymak. En altta elbise yada elbisenizi yer var ise asabilirsiniz. Yoksa mecbur düzgün katlayarak kutuya koyabilirsiniz. Onun üstüne küçük parçaları ve en üstede BCD ve regülatörünüzü koyabilirsiniz.

Geneldedalıcılar en alta BCD yi koyarak başlarlar. Burada şu doğru bu yanlış diye bir şey yok ama, ertesi günüde düşünerekten tekneye geldiğiniz zaman malzemeyi bağlarken ilk olarak nasıl başlıyoruz ?

BCD yi tüpe bağlarayarak ve daha sonra regülatörü. İşte bu yüzden BCD en üstte tutmayı tercih ediyorum. Hiç kasa düzenini bozmadanda sırayla malzemenizi bağlamış olursunuz.

Bağladıktan sonra kasanızı ortalıklarda bırakmamalısınız, yine oturduğunuz yerin alt kısmına kasanızı koymalısınız. Böylece ayak altında da olmayacak başkalarınıda rahatsız etmeyecektir.

Tüpünüzüde bağladıktan sonra, kalan küçük eşyalarınızıda BCD nin iç kısmına koyarak dalışa hazır hale gelmelisiniz. Bunu herkes bu özeni gösterir yapar ise, ne kimsenin malzemesi kaybolur nede dalışlarında sıkıntı çekeceklerdir.

Kasasistemininönemli olduğunu düşünüyorum. Çok maliyetli olmamakla beraber, bence her dalış teknesinde dalıcılara kullanım için verebileceği kasalardan, dalış teknesinin kapasitesi doğrultusunda bulundurmasında yarar olduğunu düşünüyorum.

Hepinize sağlıklı, huzurlu bir hafta dilerim.

Çalışmalarımı web sitemden  takip edebilirsiniz. Sitemden Youtubetaki kanalımada bağlanabilir oradaki videolarımıda takip edip abone olabilirsiniz.

Doğada ve mavide kalmayı unutmayın.

Instagram: peter_salvatore

Web Site: www.psalvatore.com

Bir sonraki yazıma kadar şimdilik hoşçakalın.

Peter Salvatore.

 
Toplam blog
: 46
: 145
Kayıt tarihi
: 24.05.17
 
 

Dip Gezgini ..