Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '09

 
Kategori
Öykü
 

Damat krizi

Damat krizi
 

Birşeyler anlatacağım, bir masal olacak, yaşamın gerçekleri olacak ve en sonunda sınav olacak.

MASAL

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde memleketin birinde güzel bir kız yaşarmış. Kızın güzelliği ve güzel huyu ne kadar dillere destansa annesinin ve babasının da ne kadar kötü insanlar olduğu herkesçe bilinirmiş.

Günün birinde kızın annesi kızına bir damat adayı bulmuş, huyu huyuna, suyu suyuna uygunmuş da bu uygunluk kızının huyuna suyuna değil, kendi huyuna ve suyunaymış.

Damat adayı almış annesini babasını yanına ve müstakbel kayınvalidesinin desteğini arkasında hissederek kızı istemeye gitmiş. Kızın güzel hayalleri varmış ve bu hayallerinde kendini istemeye gelen damadın yeri yokmuş ama annesi ne yapmış, ne etmiş kızını razı etmiş. Kızın babası da sorun çıkarmamış, zaten karısının sözünden çıktığı vaki değilmiş o güne kadar.

Kız da biraz alıcı gözüyle bakınca, damat adayına ısınıvermiş. Boyu boyuna uygunmuş, yakışıklıymış, hali vakti yerindeymiş. Huyu huyuna da uyduğunu düşünmüş, damat da kötü huyunu ortaya koyacak değil ya…

Düğün dernek kurulmuş, kaç gün kaç geceyse usulünce eğlenilmiş ve onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine…

GERÇEK

Evlendikten sonra damadın kötü huyları bir bir çıkmış ortaya, bir damatta olması gereken ne kadar kötü huy varsa hepsine tanık olan gelin isyan etmiş.

Babasının evine gelmiş, anlatmış bir bir… Beni aldatıyor demiş, hem de eski arkadaşlarımla… Yalan söylüyor demiş, hem de gözümün içine baka baka… İftira atıyor demiş, kendi suçlu olduğu zaman… Şiddet uyguluyor demiş, senin kıyamadığım kızına… Eve hapsediyor demiş, ne zaman hakkımı savunsam…

Baba, eşinden boşanmak istediğini söyleyen kızını dinlemiş dinlemiş ve annen bilir, onunla konuş demiş.

Annesiyle konuşmuş. Babasına anlattıklarını ona da anlatmış. Annesi dinlemiş ve öfkeyle kızını yalancılıkla suçlamış, öyle mükemmel bir damadın bunları yapmayacağını, boşanmayı aklından bile geçirmemesini söylemiş. Kızı ne dediyse dinlememiş, Nuh demiş peygamber dememiş. Kesip atmış, bir daha böyle saçmalıklarla gelme, diyerek kızını kocasının yanına göndermiş.

Kayınvalidenin bu desteği ile iyice şımaran damat, eşine dünyayı zindan etmeyi sürdürmüş.

SINAV

1. Kız kimdir?
2. Damat kimdir?
3. Anne kimdir?
4. Baba kimdir?

Blognot: Bu soruların yanıtları yayımlanmayacağı için bu blog zorunlu olarak yoruma kapalıdır.

İnebolu, 27 Temmuz 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..