Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Damla sakız muhallabisi

Damla sakız muhallabisi
 

Damla Sakız Muhallabisi


Damla Sakız Muhallabisinin Malzemeleri:
1 tatlı kaşık damla sakızı macunu
1 litre süt
125 gr tereyağ
150 gr toz şeker (1 su bardakndan bir parmak az)
60 gr un ( bir su bardakndan 1 parmak az )
Not : normalde olan su bardakların 200 ml benimki yaklaşık 175 ml su bardak:) ona göre hesaplayın

Damla Sakız Muhallabisinin Tarifi’nin Yapılışı:

İlkolarake tencereye tereyakmızı alıp eritiyoruz. Ardından unu koyup kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz. Kokusu çıkan unun üzerine sütü ilave edip bir yandan çırpıcıyla karıştırıyoruz ki un topaklanmasın, ardından şekeri ilave ediyoruz ve süt kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Ve damla sakızını da ilave edip muhallebi kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Damla sakızını damak zevkinize göre artırabilirsiniz. Koyulaşınca kapatın ılıdıktan sonra servis edin  şimdiden afiyet şifa olsun

Not : altına bisküvi üzerine tarçın ekleyip te sunabilirsiniz  ve akışkan olursa korkmayın dolapta koyulaşıyor ve çok güzel oluyor

http://pratikevyemektarifleri.com/damla-sakiz-muhallabisi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..