- Kategori
- Yemek - Mutfak
Damla sakızlı kurabiye (Portakal ve limon aromalı)
Kocaman kocaman damla sakızlı kurabiyeler beş çaylarında, öğün aralarında ve sonrasında acıkanlar için ideal. İçine tarçın, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi koyulduğu zaman da tadına doyum olmuyor. Hamuru diğer kurabiye hamurlarından daha yumuşak, ele yapışan cinsten. Artan hamuru ise elmalı turta yaptım. Damla sakızlı elmalı turtada çok lezzetli oluyor.
Malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı toz şeker, ayrıca kurabiyelerin üzerine serpmek için bir miktar daha toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat
1 paket damla sakızlı vanilya veya 3-4 tane dövülmüş damla sakızı
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tarçın ve kurabiyelerin üzerine serpmek için bir miktar daha tarçın
1 çay tabağı portakal ve limon rendesi
Yapılışı:
Sırasıyla yumurtalar, toz şeker, süt, sıvıyağ, sirke karıştırılır. Daha sonra un, tarçın, kabartma tozu ve karbonat koyulur elle hamur hafifçe yoğrulur en son damla sakızlı vanilya veya damla sakızları, limon ve portakal rendeleri ilave edilir.
Ele yapışan yumuşak hamur yarım saat buzdolabında bekletilir ve iki kaşık yardımı ile yağlanmış, unlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde koyulur.
Kurabiye hamurlarının üzerine önce tarçın serpilir ve sonra toz şeker serpilir 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Kurabiyeler piştikten sonra tepsi fırından çıkarılır ve çok az bir süre kurabiyeler buharını dışarı verince tepsinin üzerine ikinci bir tepsi kapatılır nedeni kurabiyeler taşlaşmasın diye.
Kurabiyeler biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun, her şey gönlünüzce olsun.
Sibel Koçarslan