Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Damla Tipi Meme

Eğer estetik, fonksiyonel ya da meme ameliyatı sonrası için bir meme büyütme operasyonu düşünüyorsanız ve implant kullanmaya karar verdiyseniz hangi tip implantın kullanılacağına karar vermek zor olabilir.

Damla tipi meme implantı nedir?

Damla tipi meme implantı ‘’anatomik şekilli implant’’ olarak da adlandırılır. Su damlası ya da gözyaşı damlası implantı olarak da bilinir. Aslında bu terimlerle kastedilen implantın meme formunda şekillendirildiği anlamına gelir. Anatomik ya da “damla” şeklindeki implantlar, göğüs şeklini taklit edecek şekilde şekillendirilen meme protezleridir. Üstleri incedir ve doğal göğüs tipine benzer şekilde aşağıya doğru genişler.

Özellikleri nelerdir?

Anatomik implantlar yapışkan silikon jel ya da salin ile doldurulabilir. Jel tipi implantlar göğüslere daha doğal bir his verir. Dahası, yapışkan silikon jel, kabuk kırılsa bile sıvı gibi hareket etmez. Bu aynı zamanda form stabil jel olarak adlandırılır ve implantlar "form stabil" implantlar olarak adlandırılır. Bu yapışkan silikon jel standart silikon jele göre daha sıkı olduğu için anatomik implantlar meme dokusunu yuvarlak implantlardan daha iyi şekillendirebilir.

Göğüs büyütme ya da göğüs implantı değişimi geçiren hastaların çoğu anatomik implantlar için uygundur. Ayrıca revizyon meme ameliyatı geçiren hastalar için de tavsiye edilir.

Anatomik implantlar, daha büyük, daha dolgun, daha sert ve daha doğal görünen göğüsler sağlamak için tasarlanmıştır. Figürünüze uyum sağlarlar ve ameliyat edilmiş gibi duran bir görünümden kaçınırlar. Anatomik meme implantları ile büyütme sonrasında genç görünümlü, çekici ve güzel göğüslere sahip olunabilmektedir.

İmplant seçimi büyük ölçüde hastanın beklentisine, vücut tipi ve şekline ve cerrahın deneyimine bağlıdır.

Avantajları nelerdir?

Damla tipi implantlar, yuvarlak implantlara göre çok daha avantajlıdır. Daha güvenilir bir şekilde doğal görünümlü göğüsler ortaya çıkarmaları ve bazen büyük yuvarlak implantlarda ortaya çıkabilen "ameliyatlı" görünümü engellemeleri bakımından benzersizdir. Bununla birlikte, her iki tip implant da tatmin edici göğüs büyütme sağlar ve her iki tipte de mükemmel estetik sonuçlar elde etmek mümkündür. Ancak, çoğu yuvarlak implant, anatomik implantlarda bulunan jelden daha yumuşak bir jel içerir, bu nedenle aynı şekilde şekillendirme yeteneğine sahip değildir. Popüler inanışın aksine, anatomik implantlar yeterli üst meme dolgunluğu yaratır.

Damla tipi implantlar, öncelikle göğüslere verdikleri doğal güzelleştirme, şekil problemlerini ve gevşek dokuları düzelttiği için çok popülerdir. Bu nedenle, özellikle daha önce emzirme, doğum ya da kilo kaybı nedeniyle göğüsleri sönmüş olan hastalara sunulmaktadır. Damla tipi implantlar kadın göğsünün normal anatomisini taklit ederek göğse gözyaşı damlası şeklini verir.

Her göğüs için uygun mudur?

Hafif sarkık göğüsleri olan hastalarda da anatomik implantlar bir dereceye kadar meme dikleştirme ameliyatı ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Dahası, göğüs şekli hiç olmayan, yani çok düz göğüslü olan hastalarda muhteşem sonuçlara yol açabilir. Anatomik jel implantlar işlemden sonra zamanla hastanın doğal göğüs yapısıyla bütünleşir.

Popüler olmalarının bir başka nedeni de anatomik implantların meme asimetrisini düzeltmede yuvarlak implantlardan daha iyi olmasıdır. Bu nedenle bir göğsünüz diğer tarafa göre daha küçük, daha büyük ya da farklı bir şekle sahipse, anatomik implantları göğsünüze denge ve uyum sağlamak için kullanılabilir.

Damla tipi implantların, zamanla yaşlanma ya da kilo kaybı gibi durumlarda göğüs dokusunun bir implant üzerine sarkması durumunda "şelale etkisine" yol açma olasılığı çok daha düşüktür. Anatomik implantlar, göğüs dokusunun göğüs duvarından aşağı kaymasını engeller.

Kanser için mastektomiden sonra meme rekonstrüksiyonunda da popülerdirler çünkü mastektomiden sonra implantı örtecek sadece deri ve kas vardır. Bu nedenle meme şeklinin implant tarafından sağlanması gerekir. Bu, anatomik implantları meme rekonstrüksiyon cerrahisinde yuvarlak olanlara göre büyük ölçüde tercih edilir kılar.

Yuvarlak tip implant ile su damlası tip implant kullanımında teknik ve işlem açısından hiçbir fark yoktur. Aynı inceleme ve aynı kapanış gereklidir. Dikkat edilmesi gereken tek fark, su damlası implantının belirli bir yöne yerleştirilmesi gerektiğidir. Bazı tecrübesiz kişiler su damlası tipi implantın farklı bir yöntem gerektirdiğini düşünür. Hem yuvarlak tip hem de su damlası tipi aynı cerrahi yöntemi ve ameliyat sonrası tedaviyi içerir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..