Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '19

 
Kategori
Kitap
 

Dan Brown-Başlangıç

“Nereden geldik, nereye gidiyoruz?”
 
Dan Brown’a ait bütün kitapları okumuştum. Fakat bu son kitabını bir türlü temin edip okuyamamıştım. Gerçi gene fiziksel olarak temin edemesem de e book olarak okuma fırsatım oldu.
 
Kitap, temelde dinleri sarsacak bir buluşun dünyaya yayılması, diğer taraftan bunun dünyaya yayılmasını engellemek isteyen radikal Hristiyanların mücadelesini konu alıyor gibi görünse de, arka planda daha farklı mekanizmaların işlediğini, kitabın sonlarına doğru öğreniyoruz.
 
Gene yoğun bir tarih, sanat harmanı ile yoğurulmuş olan kitap, ilk olarak Bilbao’daki meşhur Guggenheim Müzesinde başlıyor. Mimarisi ile çığır açan bu müzenin kusursuz bir teknoloji ile desteklendiğini ilk defa bu kitapta öğrendim.
 
Konu ilerledikçe kendimizi Barcelona’da buluyoruz. Konuların işlendiği tarihi mekânlar ile özdeşleşmiş ünlü mimar Antoni Guadi ile ilgili hayli bilgi sahibi oluyoruz.
 
Kitapta dikkat çekilmek istenen konu, teknolojinin, özellikle yapay zekânın iyice çığırından çıkması, gelişen teknoloji ile tanrı kavramının geçerliliğinin yitirilmesi olduğunu söyleyebilirim.
 
Kitabın bana göre olumsuz yönleri, yazarın bazı bölümleri uzatması da uzatması oldu. Bir de Profesör Longdon’un, tarih-sanat-teknoloji üçgenindeki maceraları artık kabak tadı vermeye başladı. Mesela seri olarak değil de, Dijital Kale kitabında olduğu gibi tek kitaplık özgün konulara yönelebilir.
 
 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..