Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU

http://blog.milliyet.com.tr/turk35

21 Şubat '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Danimarka Polisi = Panik

Danimarka Polisi = Panik
 

Danimarka Polisi yaninda insanin kopek olasi geliyor!!


Bu aralar duyuyorsunuz ve okuyorsunuz Danimarka kaynıyor. Bu kaynamaya neden olarak Hz. Muhammed için çizilen karikatürler neden olarak gösteriliyor. Ben Danimarka' da yaşayan bir Türk olarak buna fazlaca katılamıyorum.

Olaylar %50 karikaturlerden kaynaklaniyorsa % 50 yanlis davranis seklinden kaynaklaniyor diyorum ve bunda da inat ediyorum. Neden derseniz son yanginlarin sorunlusu olarak yakalanan danimarkali genclerin bir kismi bunu zevk icin yaptıklarini bir kismi da yabancilari kotu duruma dusurmek icin yaptiklarini itiraf ettiler. Demek ki olaylarin hepsi yabancilardan kaynaklanmiyor, eh elin Danimarkalisi da Hz.Muhammed 'in karikaturlerine kizip yakmadigina gore ortaligi ortada bir terslik var.

Soyle dusunun biri sizin caninizi yaksa, bu illa fiziksel can yakma degil bunu hemen belirteyim, siz bunu sineye ceker misiniz? Pek cogumuz evet dese bile bir kismimiz hayir der degil mi? Oyle ya da boyle asagilanmayi, hor gorulmeyi surekli suclanmayi hic kimse kabul etmez.

Danimarkada son yillarda bu olaya cok rastlaniyor. Bir yer mi soyuldu, kesin yabancilardir, biri mi dovuldu kesin yabancilardir, arabalar mi yakiliyor kesin yabancilardir, biri vergi mi kacirmis kesin yabancilardir.

Greve diye bir belediye var, belediye baskani kendi evinin fayanslarini devletin parasi ile yaptirdi gazeteler lutfedip iki satir yazdi, arkasinda gunlerce gazetelerde manset, yabancilar islerini tanidiklarina vergisiz yoldan yaptiriyor. Ne yapiyor musuz, ev badana mi olacak, komsum badanaci, " ya ne olur su bizim evi de bir boya " diyorsun, el emegini devlete haber vermeden ona veriyorsun, bunun adi haksiz kazanc, cunku aldigin 3-5 kurusun vergisini odemedin.

Konudan uzaklasmadan sunu anlatmak istiyorum, burada yabanci olarak isimlendirilen halk o kadar bikti ki bu tur suclamalardan artik tepkilerini kontrolsuz vermeye basladi. Hakliyken haksiz duruma dusseler bile " yeter artik" diyerek kendilerine gosterilen tepkiye sessiz kalmak yerine yanlis da olsa tepki koymaya basladilar. Bunca yildir biriken kin ve ofke patlak vermeye basladi.

Biz gecen yilbasi Izmirden donerken kopekli polisler ucagin kapisinda bekliyordu. Benim cantamda Kaanin yemedigi yarim sandvic vardi. Bunun kokusunu duyan sevimli! kopek deliye dondu. Akilli! Danimarka polisi benim cantamda uyusturucu var sanip cok sevindi ve bizi iteleye kakalaya kenara cekti. Cantada uyusturucu degilde sandvic bulunca kopegine" sen ne yaptigini saniyorsun" diye kizdi ama her ikisinin de ne kadar bilincli!! ve yabancilara karsi ne kadar onyargili oldugunu ortaya koymus oldu.

Bu gunlerde olaylarda yine tirmanis var Danimarka polisinde de komik bir panik. Gordukleri her yabanciyi terorist sanip uzerine atlamaya basladilar.

Son kurban benim Anil'im. Sevgilisiyle bulusmaya giderken trene biletsiz binip, kontrolculerden kacarken 3 sivil polisin hismina ugradi. 16 yasinda bir cocugu durduramayan! Danimarka Polisi biber gazi kullanmak zorunda kaldi!! Cunku cocuk silahli olabilir diye dusunduler. Pesinden kosan 3 kisiyi gorunce cocuk panige kapilmis "vay sen neden panik yaptin" ne yapsaydi, pesinden zebani gibi(Danimarka polisini ozellikle uzun boylulardan secerler en kisasi 1.85cm filan galiba) 3 kisi kosarken oturup beklese miydi? Burada hemen soylemek isterim "dur polis" filan gibi bir ihtarda bulunmamis arkadaslar. Cevreyi telasa vermek icin.

Yani demek istedigim, yolunuz bizim buralara duserde Danimarka Polisi ile karsilasirsaniz yandiniz gitti, Danimarkaya gelecek olanlara gozluk ve gazmaskesi getirmeleri tavsiye olunur.

 
Toplam blog
: 124
: 1137
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Danimarkada yaşayan bir İzmir'liyim. Hiç de sanıldığı gibi yurtdışında olduğum için milliyetçi değil..