Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '15

 
Kategori
Dünya Mutfakları
Okunma Sayısı
233
 

Danimarka usulü lazanya (Lasagne)

Danimarka usulü lazanya (Lasagne)
 

Alıntı


250 Gr Lazanya Yaprağı (Ön pişirmesiz) olacak
 
Lazanya Yaprağının ister hepsini, isterseniz bir kısmını kullanın. Bu durum, tamamen kıyma harcının az veya çok olmasıyla ilintili. Göz önünde bulundurursanız, tecrübenizi konuşturursunuz ;) 
 
 
 
1. Safha - Kıyma Harcının Nevalesi
 
 
400 gr Dana kıyma
2 Tane soğan
3 Diş sarımsak
2 Tane havuç
1 Tane orta boy kabak
1 Tane orta boy patlıcan
1 Yemek kaşığı salça
500 gr Domates
1 Çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik
kırmızı biber
 
 
 
 
Önce kıymayı soğanla kavurun, sırasıyla salça, rendelenmiş domatesi ilave edin. yine rendelenmiş nevaleleri; Havucu, kabağı, patlıcanı 
ve sarımsağı ilave edin, akabinde tuzu, kırmızı biberi, kekiği ve karabiberini de atarak kıyma sosunu tatlandırın...
 
 
 
2. Safha - Beşamel Sosun Yapımı
 
 
3 Yemek kaşığı un
3 Su bardağı süt
50 gr Tereyağ (Kahvaltılık yağ)
Muskat (Hint cevizi) 
1 Çay kaşığı tuz
Bir fiske karabiber
 
 
 
Tencereye yağı koyun, 3 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun. Sütü ilave edin, koyulaştığında tuzunu ve biberini ilave ederek soğumaya bırakın.
 
 
 
3. Ve Son Safha - Fırına Sürülüşü
 
 
 
Önce ne tür bir tepsi veya fırın kabı kullanacaksanız karar verin. Nedenine gelince; Lazanya yaprağını az veya çok kullanmanızla alakalı. Tepsinizi veya büyük boy bor camınızı yağlayın, daha sonra soğuk beşamel sostan üzerine kıyma karışımı, lazanya yaprağı ilavesiyle böylece devam edin. Elinizden geldiğince her kata eşit paylaştırın. Yani önce beşamel sos, daha sonra kıymalı sos, ve lazanya yaprağı. Gelelim en üstüne; Kıyma karışımı olacak, üzerine beşamel sos en üstüne de parmesan peyniri koyup 180 derecelik önceden ısıttığınız fırına sürün. Sevgilerimle, afiyet olsun...
 
 
 
 
Not: Kıyma karışımınız arttığı taktirde endişelenmeyin, gelecek sefer, lazanya yaptığınızda ya bolca ilave edersiniz veyahut daha küçük kabak ve patlıcan ilavesi yaparsınız. Patlıcanı rendelemekten de zorlanıyorsanız, minik minik doğradığınız da bu problemin kendiliğinden ortadan kalktığını göreceksiniz...
Şennur Köseli, NAHİDE ÇELEBİ bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Merhabalar. Uzun süre Danimarka'da kaldığınız için, Danimarka usulü mutfağınızın da çok güzel olması muhakkaktır. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Bu arada Ramazan-ı Şerifinizi kutlar, sizlere hayırlar, bereketler getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.

Recep Altun 
 18.06.2015 0:32
Cevap :
Merhaba hocam, Allah razı olsun, bende sizin Ramazan-ı Şerifinizi kutlarım. Danimarka usulü bizim Lazanyadan biraz daha değişik ;) Hayırlı, huzurlu günler dilerim, saygılarımla efendim, sofranız bereketli olsun..  18.06.2015 15:38
 

Her zaman söylerim ya mutfak konusunda çok yetersizim ve sizlerin paylaşımları benim için çok değerli.Teşekkür ediyor,sevgiyle kucaklıyorum Gülsen Hanımcım.İyi ki varsınız.

Şennur Köseli 
 17.06.2015 11:41
Cevap :
Estağfurullah Şennur hanımcım, herkes yemek yapma özelliğini annesinin karnında öğrenmiyor ki. Mutlaka sizin de çok güzel yemekleriniz, spesiyaliteniz vardır ;) Bende sizi sevgiyle öpüyorum, hayırlı Ramazanlar dilerim..  18.06.2015 15:34
 

Sevgili Tunçkal, Danimarka usulü lazanyanızı beğendim deneyeceğim ellerinize sağlık.Selam ve sevgilerimle öptüm canım.NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 16.06.2015 2:25
Cevap :
Merhaba, hayırlı Ramazanlar dilerim değerli ablacım ;) Tabi ki deneyin, beğeneceğinizi tahmin ediyorum, size de afiyet olsun sevgilerimle sizi öpüyorum.  18.06.2015 15:04
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 382
Toplam yorum
: 653
Toplam mesaj
: 33
Ort. okunma sayısı
: 377
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster