Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '18

 
Kategori
Siyaset
 

Danış/an Liderler

Danış/an Liderler
 

Başarılı liderlerlerinin arkasında zaafları olmayan, hatalarından ders alan ve liderinin başarıya ulaşmasını ilke edinmiş danışmanlar vardır.

Bir liderin danışmanlık hizmeti aldığı yardımcı kendisinden daha bilgili, kültürlü, iletişimi güçlü ve çevresindeki insanlar tarafından sevilen olmalı.
 
Danışman demek, sorumluluk aldığı liderine yol gösteren, destek veren ve liderini temsil etmede sorumluluk bilinci taşıyan demektir.
 
Bir taraftan da "Etrafınızda olmasını istediğiniz kişiler kim olduğunuzu temsil eder" atasözünü de unutmamak gerek.
 
Hazreti Ali'ye biri gelip şöyle demiş; “Ya Ali, Peygamberimiz döneminde her şey yolunda gidiyordu ve her şey çok güzeldi. Lakin devletin başına siz geçtiğinizden beri kan gövdeyi götürüyor ve ne huzur kaldı nede felah!”
 
Hazreti Ali de cevaben: “Evet! Doğru söylüyorsunuz. Peygamberimizin döneminde huzur ve bereket vardı. Çünkü O’nun etrafında ve yanında Ebubekir, Ömer, Osman ve benim gibi Aliler vardı. Ancak benim etrafımda sizin gibileri var. İşte bu yüzden şu anda hiçbir şey iyi gitmiyor” diye cevap vermiş.
 
Büyük liderlerin yanında bulunan yol arkadaşları doğru analiz ve yerinde tespitler üzerinden zeki ve kıvrak kararlarıyla büyük devletlerin iyi yönetilmesine vesile olur. Yanlış ve menfi çıkarlar uğruna verilmiş kararlar ise, devletlerin yok olmasına ve yıkılmasına yol açar.
 
Kendisi için bile yol bulamayan ve hatırı kırılmayacak birilerinin öncülüğünde görev alan kişiler hiçbir zaman sorumluluk bilinci taşıyamazlar. Kaldı ki danışman, liderinin enerjisini tüketen değil; bilakis liderinin enerjisine enerji katabilen rehber demektir. 
 
Bir lider ne kadar iyi olursa olsun, liyakat sahibi olmayan ve sadakat tabanlı danışmanlarla çalıştığı takdirde başarısızlık liderin yakasını katiyyen bırakmaz.
 
"Çünkü sadakat, liyakat kavramının içinde saklıdır zaten".
 
Oysaki iyi bir danışmanın gelişen konjonktürde kendini sürekli yetiştiren, güncelleyen, icracı ve yenilikçi yapısının olması gerekmektedir.
 
..."Dava şuuru olarak İslam’ı ve devletin bekasını kendine ilke edinememiş bir danışman, her zaman bilerek veya bilmeyerek illegal güçlerin çıkarlarına hizmet etmeye mahkûmdur". Çünkü şuur sürekli insanı diri ve uyanık tutar, insanı gafletten koruyarak tuzağa düşmesini önler.
 
ALLAH (c.c.) devletimizin bekası, refahı ve huzurunu esas alan tüm liderlere yardım etsin. Amin.
 
Saygı ve hürmetle
 
 
 
Toplam blog
: 48
: 286
Kayıt tarihi
: 19.11.17
 
 

Aslen Malatyalı olup 1978'de İstanbul'un Fatih ilçesinde Vefa semtinde doğdu. Özel sektördeki baz..