Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Dans Etmeye Devam

Dans Etmeye Devam
 

Dün güne dengeli bir başlangıç yapan Borsa İstanbul’da ilk seans alıcılı bir görünüm hakimken ikinci seans kâr satışları etkili odu. Yaşanan kâr satışları ile 84,627 puan seviyesine adar gerileyen endeks bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla günü 41 puanlık yükselişle 85.154 puan seviyesinden tamamladı.

Yurtdışında ise Avrupa borsaları Haftasonu İtalya’da siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ve Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimine gideceği yönünde algının güçlenmesi ile yükseldi. ABD borsaları ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile ABD Merkez Bankası'nın (FED) destekleyici para politikalarının devam edeceği beklentisi ile yükseldi. S&P 500 endeksi dün tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı.

Bugünün gündemine baktığımızda yurtiçinde Mart ayı dış ticaret istatistikleri ve Merkez Bankası enflasyon raporu açıklanacak yurtdışında ise ABD’de iki gün sürecek olan, FED toplantısı başlayacak bunun yanında ABD, Nisan ayı CB tüketici güveni verileri açıklanacak.

BIST’ın teknik görünümüne baktığımızda endekste kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesine yaklaştığı görülüyor. Bunun yanında Türkiye’nin kredi notunun artacağı beklentisi ve faizlerde süren gevşeme endekste aşağı yönlü riskleri şimdilik sınırlamaya devam ediyor.

Bu konuda söylenecekleri aslında Tokyo'daki Daiwa Securities'in bir stratejisti dün müşterilerine gönderdiği bir notta söylemiş.

"Müzik çalarken, dans etmeye devam etmekten başka bir seçenek olmayabilir"

Özel Korkut ÖZTÜRK

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..