Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
İzmir
 

Dans'ın kralları ile İzmir, "Salsalar'la sallanacak

Dans'ın kralları ile İzmir, "Salsalar'la sallanacak
 

Festivale, 15 ülkenin dans kral kraliçeleri de gelecek.


Karşıyaka; salsa ile sallanacak, bossanova ile çalkalanacak, cah, cha, cha ile yuvarlanacak, tangolarla kendilerine gelecek.

Latin dans grupları yarışacak. 15 ülkenin dansçıları arasında seçilecek olan birinci, Karşıyaka’dan çıkacak. Ve Dünya TV’leri , 2 nci K.Yaka Dünya Dans Yarışması Festivalini yayınlayarak , festivalin kalbi, yine burada atacak.

Uluslar arası yarışmada Michael Jackson, Marie Carey ve Rick Martin ile birlikte çalışmış olan ünlü Todes Dans Grubu, sahnede fırtınalar yaratacak. Dans birincilerinin seçimi için Salsa’larla, çaça’larla, mambo’larla terler dökülecek. Pistler ısınacak, dansçılar bu ısınma ile coşarak en güzel figürlerini jüriye gösterme fırsatını bulmuş olacak.

15 ülkenin katılacağı dans yarışması, 15 – 18 Eylül tarihlerinde yapılacak. Oteller şimdiden doldu.

Geleneksel K.Yaka Festivali, bu yıl da olduğu gibi, dans festivaliyle birleştirilmiş oldu. Böylelikle festivale katılan uluslar, bir kortej halinde K.Yaka’da yürüyüş yapacaklar.

Geleneksel 6’ cı K.Yaka Festivali 15 Eylül’de başlayacak, Sanatçı Volkan Konak, konser verecek.

Böylelikle K.Yaka Festivali Dünya dans yarışması finali ile sonlanacak

Başkan Durak, kahvaltılı basın toplantısında izahat vererek “ Geçen yol düzenlediğimiz dans festivalinin haklı gururunu yaşıyoruz. TODES Dans Grubunu getirttik. Dans yarışmasını, ülkemiz dışında,dünya da izleyecek. Dünya şampiyonu K.Yakadan çıkacak. İzmir Uluslar arası Dans Festivali WDC 2010 Dünya Kupası Lâtin Dans Yarışmasına ev sahipliği yapıyor.

Dans severleri, kortej yürüyüşlerine ve Mavişehir Kapalı Spor Salonuna bekliyoruz” dedi.

Bu vaziyette göre, İzmir K.Yaka, bu yılda şölenlere doyacak, yarışmaların kalbi, K.Yakada atacak. Ve halka açık bu etkinlikler, ücretsiz olacak.

Öte yandan, Ramazan Bayramına, 9 Eylül Kurtuluş günü şenlikleri de eklenince, İzmir, çifte bayram yaşayacak.

Buna göre de Kurtuluş heyecanı şehrin her köşesinde adım adım yaşanırken, İzmir B.Şehir Belediyesi etkinlikleri devreye girerek Türkiye’nin en güçlü vokali Sertap Erener sahne alacak. Ve Gündoğdu Meydanı, o gece bir daha doğarak eğlence ve coşku gecesinde adeta yıkılacak.

Ayrıca fener alayları, havai fişek gösterileri, Gazilerimizin geçit törenleri de yer alacak.

7 Eylül günü V.Çınar Meydanında Kurtuluş savaşı fotoğrafları 260 adet panoda sıra sıra dizilerek sergide yer alacak...” Maşatlıktan Kurtuluşa” isimli belgeselin 10 bin adet CD’si, halka ücretsiz dağıtılacak.

Velhasıl bir K.Yakada geleneksel festivaller ve Dünya Dans Yarışmasıları sürerken, öte kıyıda da kurtuluş destanımız , boy bo, renk renk gözler önüne serilecek. Her yerde, Atatürk’ün gözleri olacak.

İzmir, bir bütün olarak eğlencenin doruğuna çıkacak. Gelecek nesillere, “örnek öğretiler” le çok şeyler verilmeğe çalışılacak. Ki her zamanki gibi. Ve hep beraber Türk olmanın gururunu yaşayacağız. El ele, yanak yanağa gelip “ Ne mutlu Türk’üm diyene diye haykıracağız, onun mutluluğa ereceğiz aynı anda.

Zaten İzmir dendi mi, orada duracaksın. Ki bütün akarsular da duracak. Çünkü burası İzmir. İzmir’de yanlış olmaz. İzmir yamuk iş yapmaz. İzmir, doğruların. Kahramanlık menkıbelerinin doğduğu akça pınardır. Hakiki hürriyeti görmek ve yaşamak isteyenler, susuzluklarını gidermek isteyenler tülü kaldırınca, o pınarla karşı karşıya geleceklerdir zaten. Ama kötü niyetlilere asla geçit yok, asla imkan yok.

Zaten aşağı da kurtarmaz.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..