Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '11

 
Kategori
Dünya
 

Dar sokakta trafik ışığı

Dar sokakta trafik ışığı
 

Dar sokaktaki trafik ışığı


Yaşı kırkın üzerinde olanların çok iyi hatırlayacakları gibi bir zamanlar Uğur Dündar'ın televizyonlara dünyanın en dar sokağı diyerek taşıdığı Üsküdar'da bir sokak vardı. Sokağın iki başında farklı yönlerden sokağa girilmesi durumunda, iki kişiden biri gerisin geriye çıkmak zorunda kalacak kadar dar bir sokaktı o sokak. 


Aradan yıllar geçince gördük ki o tip sokakları sadece güzel ülkemde değil başka yerlerde de görmek mümkünmüş. Dünyanın başka ülkelerinin farklı şehirlerinde de benzer sokaklar varmış meğerse. Yalnız adamlar olaya daha ciddi yaklaşıp bir çözüm arayışına girmişler ve sonuca da varmışlar. Sokağın her iki ucuna koydukları trafik ışıkları ile geçişi düzenliyorlar.

Fotoğraftan da anlaşıldığı gibi sokağa bir uçtan birisi girmeye niyetleniyorsa duvardaki düğmeye basıyor kendi tarafına yeşil karşı tarafa da kırmızı yanıyor ve bir sıkıntı yaşamadan sokağın sonuna kadar rahatça gidebiliyor. 

Sanki çok basit bir şey ve ''Millete bak işi gücü yokmuş da nelerle uğraşmış'' diyenlere, yollarda arabaların birbirlerine yol vermemelerini, benim sıramdı senin sırandı diye çıkan kavgaları, Beyoğlu'nda yolda yürürken ''Vay efendim sen kime yan baktın?'' ya da ''Bana omuz attın ha?'' deyip milletin birbirini öldürdüğünü hatırlatmak isterim. 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..