Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Darbe, irtica, demokrasi

Darbe, irtica, demokrasi
 

Şekilli yazıda da tam gözükmüyor bu demokrasi...


Nedir bu darbe?

Nedir irtica?

Nedir demokrasi?

Niye sürekli gündemi oluşturur? Ön palanda durmanın birinci yöntemidir. Çünkü bu üç konu ile ilgili sıra dışı (sansasyonel) kitleleri etkileyecek bir haber yapmak yeterlidir.

Dünyada tek ülkeyizdir, her halde (demokratik olan rejimlerde) askeri törenlerin dışında, bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin yetkili komutanının açıklamalarını naklen yayınlayan.

Dünyada yine laik bir devlet yapısına sahip olduğu anayasasında yazılı olmasına rağmen laiklik kavramını istediği gibi yorumlayan ve uygulamada istisnaları bulunmakla birlikte dini inanışlar, simgeler üzerinden siyaset yapabilen, iktidar erk’ ini ele geçirmek için işine geldiği gibi laiklik gerçeğini anlatan.

Dünyada yine demokrasiyi: seçim ve temsili ilkesi, genel ve eşit oy ilkesi, siyasal çoğulculuk ve çoğunluğun yönetim hakkı ilkesi, çoğunluğun sınırlanması ve azınlığın korunması ilkesi, temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alınması ilkesi, toplumda herkese fırsat eşitliğinin sağlanması ilkesi gibi ana temel ilkeleri ya hiç uygulamayan ya da işine geldiği gibi uygulayan.

Ve sıkışınca savunma mekanizmasını hemen işleterek; “Mecburuz şayet biz olmasak irtica gelecekti. “ veya “ Dikkat askeri darbe! Geliyor. “ ya da “ Muz Cumhuriyeti olduk. ”

Sakın bizler ezberci, tek yanlı, gururlu, verilenle yetinen, okumayan, araştırmayan, taşıdığı dini inanış dışında başka inanışları yok sayan, hatta o kadar ileriki aynı dini inanışta olanların bile birbirini kâfir olarak gördüğü bir maneviyata sahip olan ama Hz.Mevlanaya sahip çıkarak hoşgörülü olduğunu gösteren, bu kadar hoşgörülü dini inanışa önem verirken, ırkını da neredeyse Yeni Zelanda da yaşayan Aborjinilerine bile götüre bilen bir ırk sevgisi verilen eğitim ve terbiye ile yetiştirilmiş olmayalım?

Ya da lider olmazsan bozguncu ol, kısa yoldan köşe dön, adamını bulacaksın dayın olacak dayın, devletin malı deniz yemeyen… , bana dokunmayan yılan binyıl yaşasın, vb atasözü ve deyimlere sahip olduğumuzdan mı?

Kumar yasak olduğu, içkili yer ruhsatı verilmediği için bir dernek adı altında yasağı delecek sosyal toplum örgütlülüğünü bilecek kadar, tamir ettiği otomobil ile sadece yüz metre gidebilmenize karşın sanayi ve ticaret bakanı olursa projelerini bir bir anlatarak gizli (bizde bayağı meşhurdur gizlilik) işini ortaya çaktırmadan çıkartacak kadar, zeki olduğumuzdan mı?

Öyleyse soruları cevaplayalım;

Darbe: Ruhen veya fiziksel olarak alınan herhangi bir zarardır.

İrtica: Geçmiş zamanlara dönmek, geriye dönmek.

Demokrasi: Demos ve kratos Yunanca iki kelimenin birleşmesi olup; halk(demos), egemenlik, kudret (kratos). Halkın egemenliği.

Sağlıklı ve mutlu olmamız temenisi ile...

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..