Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Darbe girişiminin Türkiye'ye bilançosu ve cemaat

*Emperyalizm; Türkiye’nin de dahil olduğu bölgede, Büyük Ortadoğu Projesi’ni (BOP) realize etmektedir.

*Bulunduğumuz bölgede, hegemonyaya direnebilecek potansiyel bölge güçleri(Türkiye en önemli ve en güçlü aktördü ) istenmemektedir.

* Bölge; etnik, dinsel ve mezhepsel olarak, daha küçük siyasi yapılara doğru ayrıştırılmak istenmektedir.

* Emperyalizm cemaat denen kirli yapıyı(Başını ABD'nin Pensilvanya da beslediği din tüccarı) CIA eliyle darbe yapmaları oyununa getirip başarıyla kullanmış misyonunu tamamlatarak çöpe atmıştır.

*Şimdi geriye enkaz olarak vatanına milletine bağlı ana babaların dini duyguları sömürülerek Emperyalizmin taşeronu cemaat denen kirli yapının ağına düşürülen ve oyuncak edilen darbeye kalkıştırılan çocuklarının büyük yara açtığı, geleceğini kararttığı , ilerleyen zamanlarda caydırıcılığı sorgulanacak olan T S K ‘sının olduğu ülkede cemaat denen kanserli kitlelerin diğer kurumlardaki tahribatını konu alan korku filmi senaryosu kalmıştır.

*Herkes geleceğin ne olacağını merak etmektedir.

*Darbe; gerçekte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı yapıldı. Darbe girişimi başarılı olmadı ama, manipüle eden Emperyalizm(ABD ve işbirlikçileri) açısından hedeflerine ulaştı gibi görünüyor.

*Amaç TSK’nın tamamen itibarsızlaştırılması ve devre dışı bırakılmasıydı. Geçmişte; Balyoz, Ergenekon, Ayışığı gibi cemaaat kumpası ile kırk yılda yetişen ve 1989 yılında doğdu blokunun çökmesi ve iki kutuplu dünyadan çok kutuplu dünyaya geçilmesi ile yalnızca NATO 'ya bağlı kalmanın stratejik hata olacağını, Rusya,Çin, İran gibi ülkelerle ilişki kurulmasını düşünen Atatürkçü ve bağımsızlıkçı 300 general ve amiralini CIA destekli cemaat kumpası ile kaybeden, geriye kalanlardan azımsanmayacak çoğunluğun darbeci vatan haini olduğu, 53 amirali bulunan deniz kuvvetlerinde darbeden sonra geriye 19 amiral kalan T SK ‘nın ne hale geldiğini varın siz düşünün .

*Artık Türkiye'nin ; emperyalist hedeflere (P K K ‘nın meşrulaştırılması ve siyasi aktör haline getirilmesi , Türkiye’nin bölünmesi , Suriye’nin bölünmesi, büyük kürdistanın kurulması ,Ortadoğu petrollerinin Emperyalizmin damarlarında akmaya devam etmesi ) karşı durmasının, ne kadar zor olacağını anlamamak için aptal olmak lazım.

*Tarihin her döneminde güçlü devletler diğer devletler üzerindeki yıkıcı faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.Bize düşen onları suçlamak yerine, nerede hata yaptığımızı sorgulamak ve onlara bu fırsatı nasıl verdiğimizin cevabını bulmaktır.Bütün bu kirli yapılar devletin içindeki kurumlarda bunca yıldır yuvalanırken devleti koruması ve karşı tedbirleri alması gereken kurumların zaafiyet içinde olduğu 15 Temmuz gecesi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Gerekli tedbirleri almazsak gelecekte aynı son bizi bekliyor olacaktır.Bu kurumlar ortak aklı devreye sokarak iyi yetişmiş liyakat sahibi ve siyasetten arındırılmış vatanına milletine gönülden bağlı kişilerden teşekkül ettirilip, milli hâle getirilmelidir.

*Gelinen noktada ortak geleceğimizi yeniden inşaa etmek için laik, sosyal,demokrat, hukuk devleti ilkeleri ve demokrasiden ayrılmadan itidal sahibi olarak; bütün kurumlara, sorumluluk sahibi yöneticilere, kanaat önderlerine, siyasi liderlere ve ortak akla büyük görev düşmektedir.

 
Toplam blog
: 13
: 221
Kayıt tarihi
: 08.03.14
 
 

Şenol KABAOĞLU 08.05.1964 Yılında SAKARYA/ KİRAZLI'da doğdum. İlk öğrenimimi  Kirazlı İlkokulu or..