Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Darbe girşimi sonrası adaletli olmak

Darbe girşimi sonrası adaletli olmak
 

De ki:Rabbim Adaleti Emretti. (A'raf,29.Ayet)


Evet hiç kimsenin inkar edemeyeceği çok büyük bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmışız. Darbe girişimi derken bu bir girişim değil katliamın ta kendisi. Bu bir çılgınlık... İnsanlığın ötesi bir barbarlık...

Maalesef  kalleş darbe girişimi sonunda 246 şehidimiz ve 1536 yaralımız olmuştu.

Elbette darbeciler, darbeyi yaptıranlar, sebep olanlar, azmettiriciler en ağır cezaya çarptırılacaklardır. Bundan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türk adaletine güvenimiz tamdır.

Darbe girişiminde bomba atanlar, pilotlar, silahı ateşleyenler, mermi atanlar ve tankı halkın üzerine sürenler cezalarını en ağır bir şekilde Türk adaletinden alacaklardır. Ancak emir komuta ile bu işe giren ve darbe yaptıklarının farkında olmayan er ve erbaş askerlerimiz silah kullanmamışlarsa bu gariban Türk evladlarının Türk adaletince af edilmeleri hepimizin arzusudur. Bunun böyle olduğunu da görüyoruz.

Darbe girişimini yapan FETÖ/PDY ile irtibatlı kişilerin yakalanıp, cezalanması, görevlerine son verilmesi, kamudan mahrum bırakılamasıyla haklı olarak örgüt yok edilmeye çalışılacak. Bu halkın hükümetten beklediği  bir görevdir.

İşte burada Bağımsız Türk Adaletine büyük bir sorumluluk düşmektedir.

FETÖ örgütü ile irtibatlı kimselerin durumu  karara bağlanırken çok dikkatlı olmak lazım...

Yapılan ihbarlar, iş arkadaşlarının ihbarı vb. İhbarlarda kıskançlık ve çekememezlik ve istenmeyen adam gibi durumların olabileceği göz önünde tutulması gerekir. Yanlış bilgiler olabilir. Unutulmamalıdır ki, insanoğlu çiğ süt emmiştir. İnsanlar her türlü tuzak kurabilir.

Bazı kişiler bir şekilde cemaatle irtibatlı olsalar da gerçekte Fethullaçı olmaya bilirler. Bu kişilerde iyi inceleme yapılmalı, takip edilerek, muhlet verilerek yapılacak istihbarat ile, FETÖ’yü desteklediği anlaşılınca hakkında karar verilmeli.

Bakanlarımız, kurumların en üst amirleri ve disiplin kurullarının üyeleri bu gibi durumları göze alarak,  imsenin haksızlığa uğramaması için titiz davranmalıdırlar. Adalet ışığıyla bu işi sonuçlandırmalıdırlar.

Tüm yetkililer, Türk hakim ve savcıları bir kişinin dahi haksızlığa uğratılmadan bu süreci aşacaklarına inanıyorum.

Bağımsız Büyük Türk Adaleti Kendini Gösterecek. İsteğimiz hiç bir haksızlık olmasın.

Adalet Mülkün Temelidir.

 
Toplam blog
: 40
: 195
Kayıt tarihi
: 21.09.15
 
 

Üniversite mezunu olup,öğretmenlik yapmaktayım. Kitap okumayı ve yazı yazmayı seviyorum. Vatanımı..